Kijktip: OOK-vrijwilligers bij Jacobine Geel

De uitzending van ‘Jacobine op 2’ van 21 november 2021 staat in het teken van eeuwigheidszondag. Peter en Monica, lotgenoten en actief binnen OOK, worden geïnterviewd. Eeuwigheidszondag is de zondag waarop de overledenen van het afgelopen jaar worden herdacht. Peter en Monica vertellen over het verlies van hun dochter Suzanne.

Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.

Op zondag 21 november vieren protestantse kerkleden traditiegetrouw de Eeuwigheidszondag. Op deze speciale dag staan mensen stil bij mensen die afgelopen jaar kwamen te overlijden. De overleden filosoof René Gude sprak in 2015 de befaamde quote uit: “Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het.” De realiteit blijkt echter weerbarstig, pijnlijk en ongemakkelijk. We zullen daarom met drie verschillende gasten stilstaan bij het sterfbed. Bestaat er zoiets als een ‘goede dood’? Journalist Barbara van Beukering schreef er een boek over en vertelt Jacobine hoe zij het sterfbed van haar moeder en vader totaal verschillend beleefde.

TV-tip: Jacobine op 2, zondag 21 november 2021 van 17:10 – 17:45 uur.

Meer blogs

4 november 2021

‘Verdriet in de ogen kijken’ overhandigd aan lotgenoot en staatssecretaris Paul Blokhuis

De vereniging Ouders Overleden Kind presenteerde op maandag 1 november 2021 haar boek ‘Verdriet in de ogen kijken’ aan Paul Blokhuis, lotgenoot en staatssecretaris VWS. Hij reageerde met grote dankbaarheid.

Lees meer

1 februari 2021

Klokhuis-serie over doodgaan

Bekijk de vierdelige Klokhuis-serie over de dood, overlijden, afscheid, uitvaart en rouw. Over begraven en cremeren. Zo geeft het programma antwoord op vragen van kinderen.

Lees meer