40-jarig bestaan: ‘Verbinding in verlies’

‘VERBINDING IN VERLIES’ 40-JARIG BESTAAN VAN DE VERENIGING OUDERS OVERLEDEN KIND 

PROGRAMMA ZATERDAG 23 OKTOBER 2021 (klik hier voor de printversie van het programma).

Dit jaar bestaat OOK 40 jaar. Op zaterdag 23 oktober 2021 besteden we daar graag uitgebreid aandacht aan: met een speciaal ontmoetingsmoment. Het thema van deze dag is ‘Verbinding in Verlies’. Wij hebben voor deze dag een mooi en gevarieerd programma samengesteld waarin we terugkijken, kijken naar het heden en naar morgen. Een programma waarin we in verbinding met elkaar herkenning, troost en perspectief bieden.

Voor deze dag nodigen we alle leden graag uit. Ook uitgenodigd zijn stichtingen en personen die zich net als wij bezighouden met het ondersteunen van lotgenoten. Natuurlijk is er ruimte voor broers en zussen. Wij verheugen ons erop om jou en vele andere lotgenoten op 23 oktober te ontmoeten!

De werkgroep ’40 jaar OOK’: Aart, Ina, Margo en Monica

Wil je vooraf contact? Stuur dan een mail naar [email protected]

Adres en coronamaatregelen
Je bent welkom bij conferentiecentrum Woudschoten, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist (Lees hier alle informatie over de ontvangst bij Woudschoten). Onze locatie Woudschoten houdt zich aan de RIVM-richtlijnen en dat betekent dat vanaf 25 september bij binnenkomst alle gasten wordt gevraagd een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen via de coronacheck-app.

Programma ‘Verbinding in Verlies’ (onder voorbehoud)

Welkom bij conferentiecentrum Woudschoten, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist.

10.00 uur Aanvang met welkom, wordt verzorgd door dagvoorzitter Suzan Hilhorst. Suzan is schrijfster, programmamaker en lotgenote. Zij is schrijfster van het boek ‘Sara en Liv’, over het verlies van haar twee dochters. In 2018 was zij spreker bij onze Landelijke Dag.

Daarna vertelt An Hooghe over 40 jaar rouw en verlies ondersteuning bij het verlies van je kind. An is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute, PhD. Zij is de oprichtster van het expertise centrum Verbinding in Verlies (Boutersem, België) en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind.

Na een korte pauze leest Marinus van den Berg enkele gedichten voor. Marinus is onlosmakelijk verbonden met de vereniging. Met zijn verhalen en gedichten geeft hij lotgenoten al jarenlang veel troost en herkenning.

Vervolgens is het woord aan de Verbonden Broers en Zussen, samen met stichting Broederziel. Het verlies van een broer of zus en het intense verdriet van de ouders heeft grote impact op de beleving van het verdriet en de rouw van de andere kinderen in het gezin. Vanuit hun kennis én eigen ervaringen zal door Stichting Broederziel, in samenwerking met de werkgroep Verbonden Broers en Zussen (VBZ) de impact worden uitgediept die zo’n verlies heeft op de broer(s) en/of zus(sen) vanuit het perspectief van een kind, jong-volwassene en volwassene.

Tussen 13-14 uur is het pauze.
Daarna kun je luisteren naar Trijntje Oosterhuis. Zij zingt songs uit haar oeuvre.
Vervolgens kijken we in een gesprek met de (oud)voorzitters we samen terug en vooruit.
Rond 16.30 uur ronden we het programma af. Dan kun je met elkaar napraten. OOK biedt je een hapje en drankje aan.

De dag wordt muzikaal omlijst door harpiste Martine Dubois.

Klik hier voor de printversie van het programma.

Jubileumbijeenkomst 2021

  • Op dit mailadres sturen we je de bevestiging toe.
  • We hebben je adres nodig voor een check op het lidmaatschap.

Gerelateerd