Inzending voor Appeltje van Oranje 2021

Onze inzending: ‘Stem op ons, wij doen mee met ons jubileum ’40 jaar verbinding in verlies’  

Wij maken, als vereniging, kans op een Appeltje van Oranje 2021. En vanaf 11 januari kan iedereen helpen de winkansen te vergroten door te stemmen op OOK. De vereniging staat in 2021 stil bij haar 40-jarig bestaan: sinds 1981 bieden ervaringsdeskundige ouders herkenning, troost en perspectief aan lotgenoten. Ondanks ‘corona’ wordt 2021 een bijzonder jubileumjaar, waarin zowel online als in kleine setting op allerlei wijzen ontmoetingen worden georganiseerd voor ouders van overleden kinderen. Met dit Appeltje van Oranje kan de vereniging meer lotgenoten opleiden als ervaringsdeskundige en meer activiteiten ontwikkelen om steun te bieden aan lotgenoten. Stemmen kan tot en met 20 januari 2021 via www.appeltjevanoranje.nl

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het is belangrijk dat OOK veel stemmen werft, zodat de vereniging kan doorgaan naar de laatste tien nominatieplaatsen. Een jury kiest uiteindelijk de drie winnaars.

In 2021 staan we stil bij 40 jaar OOK: verbinding in verlies

Downloadbaar: Wij zijn blij met deze nominatie!

Downloadbaar: Annemiek en Cecile zijn blij met deze nominatie!

Een kind verliezen. Je kunt niet begrijpen hoe dat voelt, totdat je het zelf meemaakt. Wij zijn genomineerd omdat we al 40 jaar vanuit ervaringsdeskundigheid klaarstaan voor andere ouders, voor elkaar. Wij weten hoe het is om een kind te verliezen en met dit verdriet verder te leven. We steunen elkaar als lotgenoten. Het uitgangspunt? Herkenning, troost en perspectief bieden. Adviezen van lotgenoten zijn makkelijker aan te nemen dan adviezen van de ‘buitenwereld’. Een half woord is vaak al genoeg om gevoelens te herkennen en te begrijpen. De vereniging organiseert al 40 jaar gespreksgroepen, inloopmiddagen, wandelingen, lezingen, workshops en een landelijke dag. Onze vrijwilligers zetten hun eigen verdriet en ervaringen op een positieve manier in. Er is ruimte voor een traan en een lach.

Een bijzondere prijs van Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Vandaar dat de prijzen in mei of juni worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Lotgenoten Marleen en Ina: “Echt niemand wil lid zijn van onze vereniging. Maar als het ergste je overkomt, dan zijn wij waar je het beste bij kan zijn.”

Meer blogs

15 juli 2020

OOK viert in 2021 jubileum: wat betekent OOK voor jou?

In 2021 viert OOK haar jubileum. De vereniging verzamelt verhalen en ervaringen van ouders van een overleden kind over lotgenotencontact en rouw. Heb jij een verhaal voor de Nabij? Stuur het in!

Lees meer

11 januari 2021

Nabij 1-2021 uit: 40 jaar OOK

Trots kunnen we zijn op deze vereniging, die alweer 40 jaar bestaat en al 40 jaar steun biedt aan ouders van een overleden kind. De…

Lees meer