Ik blijf dit doen! Margo over de workshop kaarsen maken

Margo deed mee met den workshop kaarsen maken in Doornspijk, begin februari 2023. Ze schreef:

Ik blijf dit doen!

Ik stuiter in mijn emoties. Zie ook nu kleine stapjes beweging bij de ander. Zo bijzonder. Ik mag hier onderdeel van zijn. Ik blijf dit doen. 

Waarom doe je dit? Elke keer weer raakt het me dat mensen om mij heen, met de beste intentie, mij willen behoeden voor het verdriet dat ik weer voel als ik met lotgenoten samen ben. Hoe lief ook echt bedoelt. Daar ben ik ook dankbaar voor!

Het verdriet om het verlies van Tim blijft altijd zo aanwezig, elke dag. Het is ook niet te bevatten toch? Dat is de keerzijde van de intense liefde voor mijn kind.

In de momentjes met lotgenoten verzacht juist deze pijn omdat je dit kan en mag delen met elkaar. Tijdens onze kaarsenmakerij was dit weer zo duidelijk. Ik blijf dit doen.

Tijdens de activiteit noemen we de naam van ons kind, uiten en delen we ons gevoel en staan we heel dicht bij elkaar. Dit voelt als thuiskomen. Voor en met lotgenoten zetten we stapjes. We maakten mooie kaarslichtjes voor onze sterren met een traan en zeker ook een lach. Voor mij is deze middag een geweldig lichtpuntje, zo’n intense belevenis.  Ik kom vol energie thuis! Mooi dat OOK bestaat. Ik blijf dit doen.

Ben je er volgende keer als lotgenoot ook bij?

Lieve groetjes,

Margo

Meer blogs

12 januari 2023

OOK in Flevoland: Ina de Weerd vertelt

Ina de Weerd (bestuurslid OOK en actief in haar provincie) was te gast bij Omroep Flevoland op 12 januari 2023. Kijk hier het interview terug. Ze vertelt over de gespreksgroep.

Lees meer

8 januari 2023

Het verhaal van een lotgenoot – Ageeth verloor haar zus aan de gevolgen van kanker

Een ervaringsverhaal van de Verbonden Broers en Zussen: Ageeth’s zus overleed aan de gevolgen van kanker. Nu verweeft Ageeth de onvoorwaardelijke liefde in haar leven.

Lees meer