verongelukte, overleden, kind

Eerbetoon aan jonge verongelukte wereldreizigers

Vanaf 17 juli worden de uitzendingen van het BNN programma Breakfree herhaald. Een serie portretten van 5 jonge verongelukte wereldreizigers. Allen stouwden ze hun backpack vol met nét genoeg spullen en zeiden ze het burgerlijke leventje in Nederland vaarwel. Voor hen geen huisje-boompje-beestje, maar de wereld ontdekken, grenzen verleggen en dromen najagen.

Vijf jongeren breken uit de sleur van het dagelijks bestaan. Ze gaan op avontuur in het buitenland, maar komen daarbij om tragische wijze om het leven. In de documentaireserie Break Free wordt hun intens en veel te vroeg beëindigde leven postuum gevierd.

Met onder meer het aangrijpende verhaal van Lisanne Froon (22), die in Midden-Amerika als hulpverlener aan de slag wil maar nooit meer terugkeert uit de Panamese jungle. Of het verhaal van Laurens Higler (26), die met twee vrienden rond de wereld ging zeilen. Tot het ongeluk toesloeg op het vaste land van Puerto Rico.

Een indrukwekkend eerbetoon door familie en vrienden in een poging de herinnering levend te houden, gepresenteerd door Chris Zegers.

De serie wordt herhaald vanaf  17 juli 2016 op BNN. De afleveringen zijn ook online te bekijken, via de website van BNN

Meer blogs

7 juli 2016

Het verhaal van de drie bomen

Er waren eens drie bomen die tijdens een harde storm alle drie een tak verloren waarvan ze erg hielden. De bomen gingen alle drie op een andere manier met hun verlies om.

Lees meer