Een reactie op het online rouwcafé van 4 oktober

Gonnie stuurde ons dit berichtje toe, naar aanleiding van het online rouwcafé van 4 oktober:

We beginnen de avond met het aansteken van de Verenigingskaars.
Lezen het gedicht ”Voorgoed” van Tanja Helderman uit de gedichtenbundel Lefregels.
Een ieder krijgt de gelegenheid om zich voor te stellen en te delen over het kind wat gestorven is.

We gaan in twee groepjes uiteen, praten door over het overweldigende leven veranderende verdriet dat in ons leven is gekomen. Hoe moeten we weer deelnemen aan het leven, hoe gaan we om met het gemis, de pijn, de onmacht, het heimwee van je niet meer kunnen vasthouden. Ook vaak het verdriet aangaande relaties,  die veranderen omdat je niet begrepen wordt in je verdriet. Er ontstaan ook nieuwe relaties, waar begrepen wordt hoe moeilijk het verlies van je geliefde kind is.

Deze avond ervaren we hoe goed het is om je verdriet met lotgenoten te delen. Je hoeft niets uit te leggen, Ieder ervaart zijn/ haar eigen gemis, maar door er met elkaar over te praten en naar elkaar te luisteren is er herkenning. Je wordt begrepen.

Terug in de grote groep geeft een ieder aan hoe bijzonder het is om in een korte tijd zoveel met elkaar te kunnen delen. We eindigen deze avond met de woorden “rouwen is ook huilen om herinneringen die je niet meer kunt maken”.

Dank je wel Gonnie!

Het volgende online rouwcafé vindt plaats op maandagavond 1 november, 19 uur.

Meer blogs

20 juli 2021

Naar aanleiding van een rouwcafé

Vader Geert deed mee aan een online rouwcafé van OOK. Hij is zo blij dat hij zijn verdriet niet hoeft uit te leggen aan de lotgenoten. Elke maand ben je welkom om aan te schuiven bij deze online rouwcafés. Troost, herkenning tref je bij OOK.

Lees meer

11 juni 2021

Online workshop muziek: een mooie ervaring!

Een van de deelnemers aan de online workshop ‘Music is the Voice of my Soul’ deelt haar ervaring: ze ervoer het online lotgenotencontact heel positief.

Lees meer