Een moeder kijkt terug op een rouwcafé

Sacha is moeder van Nick en nam deel aan een van de online rouwcafés van OOK. Zij stuurt ons dit berichtje, met een liedje van Paul de Leeuw: 

Lieve lezer,

Zes en een half jaar geleden is mijn prachtige zoon Nick overleden in het LUMC te Leiden. Hij mocht helaas maar drie maanden oud worden. Na een moeilijk ziektebed van hoop en vrees, constant zoeken naar verlenging, verlossing en verbetering, hebben we op 24 april 2015 moeten beslissen te stoppen met de strijd en Nick los te laten, in onze armen, terwijl we voor hem zongen en hem kusjes gaven. Alhoewel de herinneringen die ik aan die periode heb, intens verdrietig en nog steeds heel moeilijk te accepteren zijn, kom ik op één of andere manier nog graag in die ziekenhuizen waar onze strijd heeft plaatsgevonden. Het zijn van die plekken waar ik me verbonden kan en mag voelen met mijn verlies en mijn leegte. Mezelf kan verbinden met waar zijn leven heeft plaatsgevonden, en met hem, mijn kleine lieve vrolijke dappere jochie. En zo is het ook met het Online Rouwcafé. Daar kan ik me verbinden met wat er is, en wat er is geweest. Het is zo fijn om mensen te spreken die hetzelfde hebben meegemaakt, zij het in een andere vorm. Die weten wat het is om leegte te moeten leren dragen, om altijd het gevoel te houden dat je nooit meer compleet zal zijn.

Het bespreken en aanhoren van ervaringen met deze gevoelens, dit immense verdriet, werkt verademend. Ik raad het iedereen aan. Er komt lucht bij, en maakt het op de één of andere manier dragelijker. Ik ben heel erg dankbaar dat het Online Rouwcafé er is.

Ik moet het alleen doen, maar het mag wel samen-alleen.

Iedereen heel veel sterkte, vertrouwen en liefde gewenst.

Veel liefs, Sacha, mama van Nick.

Wil je ook eens meedoen met een online rouwcafé? Dat kan op elke eerste maandag van de maand. Meld je aan!

Meer blogs

20 juli 2021

Naar aanleiding van een rouwcafé

Vader Geert deed mee aan een online rouwcafé van OOK. Hij is zo blij dat hij zijn verdriet niet hoeft uit te leggen aan de lotgenoten. Elke maand ben je welkom om aan te schuiven bij deze online rouwcafés. Troost, herkenning tref je bij OOK.

Lees meer

23 januari 2021

Aanbod: Webinar door An Hooghe en Anje Claes

Speciaal voor leden van OOK; bekijk dit steun biedende webinar van therapeut An Hooghe en kunstenaar Anje Claes: ‘overspoelend en rust’. Op deze pagina vind je de inloggegevens.

Lees meer