Driemaal meedoen met online workshop ‘creatief rouwdagboek’

OOK organiseert een serie workshops ‘creatief rouwdagboek maken. Deze workshops worden gegeven door Sandra Posthuma, lotgenoot.

Op een speelse en zachte manier keer je naar binnen om daar aandacht te geven aan jouw overleden kind.
Je kunt stilstaan bij:
Jouw verlies
Herinneren wat was
Dromen over wat er niet geleefd kan worden
Een nieuwe verbinding aangaan met jouw overleden kind.

Door uitdrukking te geven in tekeningen, collages, gedichten, schrijfsels en foto’s geef je letterlijk ruimte aan wie jij nu bent.
Dat is een hoopvol en rijk proces.
Graag neem ik je mee hierin door het aanreiken van opdrachten. Het gaat hier uitdrukkelijk niet over prestatie, mooi of lelijk, dat doet er niet toe.

Tijdens het proces kun je bij Sandra terecht voor vragen. We kijken en bespreken het werk gezamenlijk in de groep. Het contact met andere mensen die een kind verloren zijn, kan herkenning en troost geven.

Drie dagdelen samen werken in het rouwdagboek
Tekenen, krassen, krijten, knippen, plakken, foto’s verwerken, naaien, kliederen.
In jouw dagboek staan jij en je overleden kind centraal. Door visualisaties, meditaties en verhalen keer je naar jouw binnenwereld.
Rouwen is een langdurig proces. Het is fijn om dit rouwpad stapje voor stapje te bewandelen. Door creatief bezig te zijn kun je de stapjes in dit proces verbeelden en zo tot uitdrukking brengen. Dit werk is bedoeld voor jouzelf maar natuurlijk kun je het delen om zo iets te laten zien van jouw binnenwereld.
Met het werken in je rouwdagboek erken je jouw verlies, integreer je jouw verlies in je huidige leven en schep je ook weer ruimte voor nieuw.

Benodigdheden voor deze workshop
Een schrift of boek waarin je kunt werken. PS Het kan belemmerend werken als je hier meteen een duur, sjiek boek voor koopt. Mijn advies is om het eenvoudig te houden.
Papier
Tijdschriften
Schaar
Lijmstift
Viltstiften of verf
…en alles waar je hart naar uit gaat, kopieën van foto’s van je kind, een knuffel, een dierbare plek…

Aanmelden
De driedelige workshop wordt gegeven op maandagavond en dinsdagmiddag. Je meldt je aan via onderstaand formulier. Leden van OOK doen gratis mee. Ben je nog geen lid? Meld je eerst aan via deze pagina!
Er is plaats voor tien mensen in de beide groepen.
Data:
Maandagavond 22 februari, 8 en 22 maart van 18.30-21.00 uur
Dinsdagmiddag 23 februari, 9 en 23 maart van 13.30-16.00 uur

OOK-workshops creatief rouwdagboek

  • De workshopserie staat alleen open voor leden. Ben je nog geen lid? Je kunt via de website jezelf direct als lid aanmelden, dan kun je ook deelnemen.

Meer blogs

9 november 2020

Recensie: Jij wordt gekend

OOK recensie: Jij wordt gekend. Jouw hart als een huis met verschillende kamers. BIj rouw en groot verdriet wil dit boek het hartenhuis verlichten en de liefde zichtbaar maken.

Lees meer

31 juli 2020

Recensie: geen angst, geen pijn, geen leven

OOK recenseert boeken over verlies. Psychiater en moeder Stanneke Lunter schrijft over ontstaan en verloop van de psychische ziekte van haar jongste dochter.

Lees meer