Boek: Alleen Thom

Op 10 maart 2014 komt de 20-jarige Thom Joosten om het leven bij een auto-ongeluk. Het leven van zijn ouders Ingrid en Henk en zijn zus Robin is daardoor in één klap voorgoed veranderd.

Moeder Ingrid Joosten begint op een internetblog haar gevoelens van wanhoop, boosheid en verdriet te beschrijven en de pijn en moeite die het haar en haar gezin kost om verder te leven zonder Thom. Aanvankelijk schrijft zij vooral voor zichzelf, om haar gedachten te ordenen en omdat zij bang is dingen over haar zoon te vergeten. Zij wil dat haar zoon niet vergeten wordt en dat zijn naam genoemd blijft worden.

De blogs van Ingrid Joosten worden tot haar verrassing door enkele duizenden mensen gelezen en leveren haar veel positieve reacties op, ook van onbekenden. Daarom is besloten de blogs te bundelen in dit boek.

De korte genummerde hoofdstukjes (helaas zonder datum) zijn recht uit het hart geschreven en zeer persoonlijk. Ingrid Joosten hoopt hiermee andere ouders een hart onder de riem te steken en de omgeving bewust te maken van het feit dat het gemis van een overleden kind nooit over gaat. Zij wil ook laten zien dat het haar uiteindelijk toch gelukt is een manier te vinden om door te leven en weer lichtpuntjes te zien.

Met dit boek heeft Ingrid Joosten een mooie nagedachtenis aan haar zoon Thom neergezet. Andere ouders zullen herkenning en steun kunnen vinden in de door haar beschreven emoties en gedachten.

De blog van Ingrid verschijnt inmiddels minder frequent, maar is nog steeds te volgen op Facebook.

Ingrid Joosten-Truijens: ‘Alleen Thom’.
Uitgeverij U2pi, 2017

 

Meer blogs

10 januari 2017

Recensie ‘Het is net alsof ik hier niet hoor…’

Resencie van het boek ‘Het is net alsof ik hier niet hoor…’ Na de zelfdoding van zijn dochter gaat een vader op zoek naar de signalen die er toch waren, samen met een psycholoog. Boek in briefvorm, met analyse van de signalen.

Lees meer

25 april 2020

Boek: Anders Nabij. Verhalen van ouders over het leven na het verlies van hun kind

Vijf ouders vertellen over het leven na de dood van een kind. Eerlijk en authentiek. An Hooghe, psycholoog en relatie- en gezinstherapeut, plaatst de verhalen in een kader en helpt je er betekenis aan te geven. 

Lees meer