Blog

23 januari 2021

Aanbod: Webinar door An Hooghe en Anje Claes

Speciaal voor leden van OOK; bekijk dit steun biedende webinar van therapeut An Hooghe en kunstenaar Anje Claes: ‘overspoelend en rust’. Op deze pagina vind je de inloggegevens.

Lees meer

23 januari 2021

Oproep Nabij 2021-2 ‘Suïcide’

Voor het blad Nabij van de vereniging Ouders Overleden Kind doet de redactie de oproep aan lotgenoten, te schrijven over hoe hun kind niet verder kon. Deze verhalen verschijnen in Nabij 2 van 2021, die in april verschijnt.

Lees meer

22 januari 2021

Music is the Voice of my Soul playlist

Vereniging Ouders overleden kind verzamelt muziek, titels van liedjes die voor ouders van betekenis zijn. Je vindt hier de link naar de Spotify playlist ‘Music is the voice of my soul’

Lees meer

19 januari 2021

Podcast: Time to say goodbye

Time to say goodbye: luister naar het verhaal van Quirine en haar zoon Quint. Hij overleed op zijn 24e. Met deze podcast biedt vereniging Ouders Overleden Kind troost en perspectief bij rouw na het overlijden van een kind.

Lees meer

5 januari 2021

Podcast: de knop gaat weer om

Luister naar deze podcast van Marleen namens OOK over het verlies van dochter Lonneke, waarbij ook haar zoon verlies en rouw voelt met kerstmis en nieuwjaar. Ze noemt ook de troostlijst die op Spotify is geplaatst en de nominatie voor het appeltje van Oranje 2021.

Lees meer

8 december 2020

Podcast: Have yourself a merry little Christmas

Have yourself a merry little Christmas… zong Lonneke bij het kerstfeest voor haar overlijden. Hoe gaat dat, een kind verliezen in de kerstmaand? Marleen vertelt.

Lees meer

2 december 2020

Recensie: Kan ik iets voor je doen?

Lees hier de recensie van het boek van wilma koolstra. Zij is lotgenoot en schreef ‘Kan ik iets voor je doen’.

Lees meer

24 november 2020

Podcast: Zweven met beide benen aan de grond

Podcast van de vereniging Ouders Overleden Kind over muziek. Marleen noemt het leven zweven met beide benen aan de grond na de dood van haar dochter.

Lees meer

19 november 2020

Recensie: Troost

OOK recensie: Troost van Hella van der Wijst. Hella presenteerde Ik mis je bij de EO en schreef in het verlengde van dit programma dit boek.

Lees meer

15 november 2020

Recensie: Hartschade

OOK-recensie: Hartschade van Hella de Jonge. In dit boek vertelt Hella de Jonge over haar hartklachten. In dit boek ook het verlies van een kind en een intiem gesprek met haar dochter over het verlies van een kleinkind.

Lees meer
Spring naar toolbar