Blog

18 januari 2022

Podcast: Het ergste scenario, daar wil je niet aan denken

Podcast: Marleen praat met Monique, die haar zoon Mattijn verloor toen hij op reis was in Laos. HIj verdronk tijdens een kajaktrip. Het ergste scenario na een zoektocht in de jungle.

Lees meer

17 januari 2022

OOK-recensie: Als je je kindje verliest in de zwangerschap

‘Als je je kindje verlies in de zwangerschap’ is een invulboek, met veel ruimte voor foto’s, tekeningen, tips en ruimte voor herinneringen en rouw. Gemaakt door Miskraambegeleiding Nederland.

Lees meer

14 januari 2022

OOK-recensie: Daar lag/lach je dan

OOK recenseert het boek ‘Daar lag/lach je dan’ over Youri (9), die een Ewing sarcoom krijgt, kanker. Zijn moeder beschrijft zijn ziekte en overlijden.

Lees meer

13 januari 2022

Toneelstuk Gif in nationale theaters

Carine Crutzen en Stefan de Walle spelen vanaf februari in ‘Gif’, het toneelstuk over ex-geliefden die hun kind hebben verloren. Hier vind je de link naar het dubbelinterview in het NRC en de speeldata.

Lees meer

11 januari 2022

OOK-recensie: De zoon in de man

Een vader gaat op pelgrimstocht na de zelfdoding van zijn zoon. De tocht brengt hem biedt vele momenten voor verdriet, ervaringen en liefde voor je kind.

Lees meer

9 januari 2022

OOK-recensie: Hoopvolle aanpakken, indringende verhalen

OOK recenseert dit boek van de Ivonne van de Ven stichting over zorg om zelfdoding te voorkomen, of zo na een suicide. Downloadbaar en te koop.

Lees meer

7 januari 2022

OOK-recensie: Ik weet niet wat ik zeggen moet…

Dit boek ‘Ik weet niet wat ik zeggen moet…’ biedt volop handvatten voor een gesprek over de dood, rouw, verdriet, verlies.

Lees meer

4 januari 2022

OOK-recensie: Verkeersslachtoffer 22/10

Fleur beschrijft in dit boek het verlies van haar zusje Ylse en haar zoektocht naar de omstandigheden waarin zus Ylse verongelukt. Hoe ga je om met rouw als zus en als samenleving?

Lees meer

4 januari 2022

Podcast: ik wilde het verdriet geloof ik ook niet kwijt

Podcast: Annelies en Marleen praten overleven met verlies. Annelies, de schoonzus van Marleen, verloor van haar broer Michael toen zij zwanger was. Hij overleed na een auto-ongeluk, net als Lonneke.

Lees meer

22 december 2021

Wat als de feestdagen na een verlies niet langer ‘feest’dagen zijn?

De Verbonden Broers en Zussen, een werkgroep van OOK, publiceert regelmatig verhalen van lotgenoten. De ‘feestdagen’, hoe doe je die?

Lees meer