Blog

2 december 2022

Terugblik vrijwilligersdag 2022

Op zaterdag 26 november kwamen OOK-vrijwilligers uit heel Nederland bij elkaar om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en ervaringen uit te wisselen.

Lees meer

2 december 2022

VBZ Luistertip: een podcast over rouw

De Verbonden Broers en Zussen delen ditmaal een luistertip. De podcast gaat over rouw en hoe je omgaat met jouw omgeving, die met jouw verlies moet omgaan.

Lees meer

25 november 2022

Terugblik gedenksteentjes schilderen

De organisatie en deelnemers van de workshop gedenksteentjes schilderen in Wezep (november 2022) kijken terug op een waardevolle middag vol lotgenotencontact.

Lees meer

22 november 2022

Podcast: Living is all I want

In deze OOK-podcast luister je naar moeder Lidia. Zij vertelt over haar dochter Xenia (20), gepassioneerd zangeres. Zij overleed aan de ziekte kanker.

Lees meer

21 november 2022

Terugblik Ouderweekend 2022

De werkgroep Ouderweekend van OOK kijkt samen met de 26 deelnemers terug op een prachtig weekend in Baarn. Vol liefde en ruimte voor lotgenotencontact.

Lees meer

5 november 2022

Het verhaal van een lotgenoot – Janna verloor haar zus en schreef daarover een boek

Janna schreef een boek over haar zus Maud, die overleed. Zij vertelt haar verhaal vol herkenning en troost aan lotgenoten van verbonden broes en zussen (VBZ).

Lees meer

21 oktober 2022

Helpende handen, luisterende oren: iets voor jou?

De vereniging Ouders Overleden Kind is op zoek naar meer mensen om samen lotgenotencontact mee mogelijk te maken. Iets voor jou? Voorlichting op 10 november 2022.

Lees meer

18 oktober 2022

Podcast: niet meer met haar

Marleen praat in deze OOK-podcast met Astrid. Zij is de moeder van Anna, die in 2021 overleed na een verkeersongeval. Hoe ging dat eerste jaar?

Lees meer

14 oktober 2022

Gespreksgroep in Zuid-Holland

In november 2022 organiseert OOK vier avonden een gespreksgroep voor lotgenoten. Ouders van een overleden kind zijn hartelijk welkom om aan te sluiten bij deze serie groepsgesprekken.

Lees meer

11 oktober 2022

Boekrecensie: Rauw

Max is een van de surfers die in de dikke schuimlaag op de Noordzee is gestikt. Zijn moeder Marjolein beschrijft in dit boek hoe haar wereld instortte: haar boosheid en verdriet. En hoe echte troost werkt: aandacht.

Lees meer