Blog

13 april 2021

Podcast: Deel 2 van het gesprek met Wilma

Luister verder naar het gesprek van Wilma en Marleen: hoe verder na het verlies van je kind? Wilma verloor Vera toen ze 10 was, tijdens een storm op een Franse camping.

Lees meer

30 maart 2021

Podcast: ‘En dan moet je door, en verder…’ Deel 1

Podcast van 30 maart 2021: Marleen in gesprek met Wilma, moeder van Vera, overleden op vakantie in frankrijk-deel 1.

Lees meer

29 maart 2021

OOK recensie: Rouwwerk

OOK recensie: Rouwwerk door Julia Samuel: Liefde, verlies en verder leven. Ons rouwwerk is manieren vinden om met verdriet om te gaan. Met een waaier aan ervaringen en emoties, en pijlers van persoonlijke kracht.

Lees meer

22 maart 2021

OOK recensie: Kolibrie

OOK recensie: De Kolibrie, van Sandro Veronesi. Winnaar van de Premio Strega 2020, een Italiaanse literaire prijs. Een vader verliest zijn dochter.

Lees meer

18 maart 2021

Twee extra workshops over verder na zelfdoding

De vereniging Ouders Overleden Kind OOK organiseert een online workshop ‘verder na zelfdoding van je kind’. Gastheer is Ries de Winter, lotgenoot en ervaringsdeskundige. Meld je aan.

Lees meer

18 maart 2021

Recensie: Donderdagmiddagdochter, Stevo Akkerman

Vereniging Ouders Overleden Kind las het ‘Donderdagmiddagdochter’ van Stevo Akkerman en schreef een recensie: hoe een vader vanuit zijn steeds minder gelovige achtergrond aankijkt tegen het verlies van zijn dochter. En hoe zijn vrouw in een ander geloof troost vindt.

Lees meer

16 maart 2021

Podcast: Mijn zusje heeft ook 16 jaar gelééfd!

In deze podcast van vereniging Ouders Overleden Kind luister je naar Marleen en Niek, die praten over het verlies van dochter en zus Lonneke. Een herkenbaar verhaal, ook voor Verbonden Broers en Zussen (VBZ).

Lees meer

11 maart 2021

Rouw- Verliesbegeleiding: geestelijke verzorging thuis via het NIK

OOK de vereniging Ouders Overleden Kind, verwijst naar het NIK voor vergoeding van zorg en begeleiding bij rouw en verlies.

Lees meer

10 maart 2021

Vrijwilligersvacatures bij OOK

Vereniging Ouders Overleden Kind heeft diverse mogelijkheden voor jou om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Er zijn twee functies die vrijkomen in het bestuur. Ook zoeken we mensen voor de Nabij en voor werkgroepen. Lees hier verder.

Lees meer

2 maart 2021

Podcast: Een caleidoscoop, Als je blijft draaien krijg je steeds andere kleuren.

Nieuwe podcast: in gesprek met Marlies over het verlies van haar zusjes. ‘Het leven is een caleidoscoop’: je leven wordt gekleurd door belevenissen en je herinneringen krijgen gedurende je leven steeds andere kleuren. 

Lees meer