Blog

17 mei 2022

Podcast: De zoektocht naar ‘het nieuwe wij’

Podcast: ‘het nieuwe wij’. Na 24 weken zwangerschap verliest Daisy haar zoontje Tobias. Zij wil hem gedenken en dat doet zij met een benefietconcert. Luister naar haar verhaal.

Lees meer

8 mei 2022

OOK-recensie ‘Als de man verliest’

Marja en Aart, samen ouders en lid van OOK, lazen het boek ‘Als de man verliest’, door Tim Overdiek en Wim van Lent. Ontroerend en de ervaringen van verlies raken de lezer. Dit boek biedt steun en handvatten bij rouw.

Lees meer

6 mei 2022

Terugblik op de Yogaworkshop in Rotterdam

Bianca kijkt met dankbaarheid terug op de yogaworkshop van 1 mei en geeft een oefening mee voor thuis: open je hart en keel met een zittende oefening.

Lees meer

4 mei 2022

OOK-recensie: Het regent in mijn toekomst. Het verdriet van grootouders

OOK-recensie: Maria de Greef begeleidt in haar praktijk regelmatig mensen die hun kleinkind verloren zijn. Om hen te helpen, schreef zij ‘het regent in mijn toekomst’.

Lees meer

3 mei 2022

Podcast To Go

Podcast – Marleen op bezoek bij RTV Oldambt. In het radioprogramma Info To Go vertelt ze over de waarde van lotgenotencontact. Luister maar!

Lees meer

1 mei 2022

Terugblik: ‘Een lichtje voor je kind, een lichtpuntje voor jezelf’

Op 30 april 2022 werden er kaarsen gedompeld in Assen. Lotgenoten onder elkaar, met een lichtpuntje voor moederdag als resultaat. Lees hier verder.

Lees meer

30 april 2022

Oproep Nabij 2022-4: cultuurverschillen en rouw

In rouw zijn er wereldwijd, en in Nederland, cultuurverschillen. Wij zijn benieuwd naar jouw rituelen rond rouw: welke ervaring heb jij met cultuurverschillen rond rouw? Stuur het in naar de Nabij.

Lees meer

29 april 2022

OOK-recensie: je kunt het maar een keer doen

OOK-recensie ‘je kunt het maar een keer doen’ over sterven. Barbara van Beukering schreef de ervaringen op van achterblijvers: hoe verliep het overlijden?

Lees meer

28 april 2022

Bijeenkomsten in Winschoten voor lotgenoten

In mei en juni 2022 organiseert OOK inloopochtenden voor vaders en moeders, lotgenoten van vereniging Ouders Overleden Kind, om kennis te maken.

Lees meer

26 april 2022

OOK-recensie: Klein geluk

OOK-recensie: Tim en Desiree Endlich maakten samen dit boek ‘Klein geluk’ over hun dochter die maar 5 jaar werd. Met illustraties van haar oma.

Lees meer