Blog

22 juli 2021

Tweede playlist: Music is the voice of our children

Naast de playlist met muziek die voor ouders veel betekent, is er nu een eigen OOK-playlist opengesteld: music is the voice of our children. Welk lied van jouw kind mag iedereen blijven horen? Stuur het in!

Lees meer

20 juli 2021

Naar aanleiding van een rouwcafé

Vader Geert deed mee aan een online rouwcafé van OOK. Hij is zo blij dat hij zijn verdriet niet hoeft uit te leggen aan de lotgenoten. Elke maand ben je welkom om aan te schuiven bij deze online rouwcafés. Troost, herkenning tref je bij OOK.

Lees meer

6 juli 2021

Nabij 3-2021 verschenen: ‘met lege handen’

De Nabij is weer uit, ditmaal met het thema ‘met lege handen’. Ouders vertellen hoe hun leven eruit ziet na het verlies van hun enig…

Lees meer

6 juli 2021

Podcast: een kijkje achter de schermen

Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) publiceert haar 30e podcast. Telkens proberen we in deze verhalen zowel moeder als vader te laten vertellen over het verlies van dochter en/of zoon. Ook komen rouw, verdriet, troost, herkenning en perspectief steeds naar voren, hoewel die soms niet duidelijk benoemd worden.

Lees meer

22 juni 2021

Podcast: met hart en ziel

Op Aruba kwam Chaim al fietsend om het leven. Zijn moeder Tanja vertelt over haar strijdbaarheid en geloof en over de verkeersveiligheid op het eiland.

Lees meer

11 juni 2021

Online workshop muziek: een mooie ervaring!

Een van de deelnemers aan de online workshop ‘Music is the Voice of my Soul’ deelt haar ervaring: ze ervoer het online lotgenotencontact heel positief.

Lees meer

8 juni 2021

Podcast: knuffelbeer met as

Podcast: Anke is 22 wanneer haar 2-jarige zoontje Givano de straat op rent en aangereden wordt door een auto. Givano’s zusje speelt nu met zijn urn, een knuffelbeer.

Lees meer

28 mei 2021

Oproep Nabij 4-2021: ‘Grootouders’

De Nabij-redactie, ons kwartaalblad, nodigt je uit je verhaal als grootouder van een overleden kind in te sturen. Vertel andere grootouders, andere ouders en broers en zussen je ervaringen en wat je hebt geleerd. Mogelijk ging het met vallen en opstaan. Het kan andere grootouders verder helpen. Wil je als rouwende ouder, broer of zus iets vertellen over je positieve ervaringen met de hulp van grootouders, dan ben je ook welkom! 

Lees meer

28 mei 2021

De communicatie van OOK gaat met haar tijd mee

Na 5 jaar frist OOK haar folders en website op. Nog steeds met de portretten van lotgenoten en hun verhaal. Hierbij gaan we uit van ‘troost, herkenning en perspectief’. Lees verder:

Lees meer

28 mei 2021

40 jaar OOK: kom 23 oktober naar ons jubileum ‘Verbinding in Verlies’

OOK viert haar 40 jarig jubileum op zaterdag 23 oktober 2021. We komen samen bij ‘Verbinding in verlies’. We kijken terug en vooruit en bieden elkaar herkenning, troost en perspectief. Dit programma is voor leden en genodigden van OOK. Ben je lid? Binnenkort kun je je aanmelden.

Lees meer