Blog

29 januari 2023

Start trainingen voor individueel lotgenotencontact en voor leiden van gespreksgroepen

OOK organiseert samen met PGO support trainingen voor lotgenoten die zich vrijwillig willen inzetten voor individueel lotgenotencontact of groepsgesprekken. Meld je aan voor 25 februari 2023.

Lees meer

26 januari 2023

Wereldlichtjesdag 2022, een terugblik

Wereldlichtjesdag, zondag 11 december 2022 was het Wereldlichtjesdag. Op ruim 60 locaties werden bijeenkomsten gehouden. Mooi dat lotgenoten, en iedereen die hen nabij is, elkaar treffen voor troost, herkenning en perspectief in het leven met het verlies. Uitgelicht: Heiloo en Veldhoven.

Lees meer

24 januari 2023

Podcast: met een rugzak de klas in

Hoe neem je je ervaringen en verlies mee je werk in? Marleen vertelt erover als leerkracht in het basisonderwijs. En over oud-leerling Elin die overlijdt als ze 12 is.

Lees meer

23 januari 2023

Oproep Nabij 2023-3: ‘rouw in je lijf’

Hoe heb jij de rouw lichamelijk ervaren? Heeft jouw lijf geleden onder de rouw, of heb je het extra verzorgd? Wat of wie heeft je geholpen? Schrijf erover in Nabij.

Lees meer

12 januari 2023

OOK in Flevoland: Ina de Weerd vertelt

Ina de Weerd (bestuurslid OOK en actief in haar provincie) was te gast bij Omroep Flevoland op 12 januari 2023. Kijk hier het interview terug. Ze vertelt over de gespreksgroep.

Lees meer

11 januari 2023

Oproep: schrijf mee met de Nabij 2023-2

De natuur is er altijd en gaat gewoon haar eigen gang, de seizoenen volgen elkaar op wat er ook gebeurt. Dat kan troost geven. Stuur jouw ervaring naar de Nabij.

Lees meer

10 januari 2023

Podcast: Marleen bij Asserlei, over OOK

Marleen was in december 2022 te gast bij het radioprogramma Asserlei van Omroep Assen. Ze praat met Ger de Vos, interviewer, over OOK en wat de waarde van deze vereniging kan zijn voor lotgenoten.

Lees meer

8 januari 2023

Het verhaal van een lotgenoot – Ageeth verloor haar zus aan de gevolgen van kanker

Een ervaringsverhaal van de Verbonden Broers en Zussen: Ageeth’s zus overleed aan de gevolgen van kanker. Nu verweeft Ageeth de onvoorwaardelijke liefde in haar leven.

Lees meer

5 januari 2023

EO-podcast: Hart tegen hart

Je luistert in deze EO-podcast ‘hart tegen hart’ naar Marleen en haar man AndrĂ©, in de aflevering ‘Rouwen is het eenzaamste wat er is.’ Hoe hou je elkaar vast wanneer je een kind verliest?

Lees meer

20 december 2022

Podcast: Een feest, een foto

OOK-podcast: een feest, een foto. Marleen vertelt over het 60-jarig huwelijksfeest van haar ouders. Hoe krijgt Lonneke een plekje op deze feestdag?

Lees meer