Voor altijd in liefde verbonden – bijzonder monument op kerkhof in Zegge

Doodgeboren baby’s werden vroeger stilletjes begraven in ongewijde aarde. Ook nu nog leeft veel verdriet om gestorven kinderen die nooit een duidelijke begraafplaats hebben gekregen. Het kan gaan om voldragen baby’s die op onbekende plaatsen begraven zijn, maar ook om een miskraam, een kind dat gecremeerd is of na overlijden is afgestaan aan de wetenschap.
 
In Zegge (NB) hebben Toos en Kees van de Veeken het initiatief genomen om op het kerkhof bij de Maria Boodschapkerk ook een monument te plaatsen. Dit zodat ouders in wiens leven een dergelijk droevig voorval heeft plaatsgevonden voortaan een plek hebben waar ze een kaarsje kunnen neerzetten, een bloemetje of een knuffel kunnen achterlaten. 
Toos, die werkzaam is geweest in de ouderenzorg, heeft vaak van ouderen verhalen over dit onderwerp gehoord en was daar altijd erg door geraakt.
In 2017 hebben ze via diverse acties genoeg geld opgehaald voor dit project. Beeldend kunstenaar Cor van Oosterhoud kreeg de opdracht om een beeld te maken. Het beeld, waarop staat ‘voor altijd in liefde verbonden’ is inmiddels onthuld door Toos en Kees en ingezegend door de pastoor.
Meer informatie en adres, mocht je contact wensen of het monument willen bezoeken, staat op de website van de parochie.

 

Meer blogs

16 augustus 2017

Activiteiten en oproep afdeling West-Brabant

De afdeling West-Brabant organiseert enkele bijeenkomsten voor ouders, broers, zussen, overige familie en vrienden van overleden kinderen: Wandeling in Oisterwijk op 24 september Op zaterdag…

Lees meer

14 juli 2016

De steen

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van een rivier hou je niet tegen.
Het water vindt er altijd wel een weg omheen.

Lees meer