ANBI-status

Doordat OOK het ANBI-keurmerk heeft, zijn giften aan onze organisatie in veel gevallen aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie.

Dit zijn de ANBI-gegevens van de vereniging Ouders Overleden Kind:

Organisatie: vereniging Ouders Overleden Kind

Onze doelstelling: Het bieden van troost, herkenning en perspectief aan ouders van een overleden kind. Dat doen we op verschillende manieren. Via gespreksgroepen in eigen regio, inloopmiddagen, wandelingen, lezingen, workshops en jaarlijks een landelijke dag. Tevens brengen we vier keer per jaar een blad uit, de Nabij met verhalen over ouders en hun kind en vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief.
Doel is tevens het begrip tussen lotgenoten en de ‘buitenwereld’ te bevorderen, door het geven van voorlichting in bedrijven en organisaties zoals de politieacademies. 

Bestuur: de leden van het bestuur zijn allen lotgenoten. Zij zetten zich vrijwillig in voor OOK. Je vindt hier het overzicht van de bestuursleden.

Onze adres- en contactgegevens: zie contact.

Fiscaal nummer: RSIN van OOK is 815836508.

Administratieve gegevens

IBAN NL92 INGB 0006131771
KVK 40595773
BTW NL815836508B01

Het meest actuele verslag van wat we doen (2018) is te vinden op de activiteitenpagina.

Financiële verantwoording

Inkomsten: OOK ontvangt jaarlijks contributie van haar leden en een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Uitgaven en beheer vermogen: OOK heeft een begroting die nagenoeg sluit. Dus inkomsten worden ook weer uitgegeven. Daarnaast is er een reserverekening om grote investeringen (zoals ICT-aanpassingen) te kunnen blijven doen. 
Balans en jaarrekening vereniging Ouders Overleden Kind 2019 (pdf).

 

Gerelateerd

Spring naar toolbar