Workshop labyrint tekenen

Datum/Tijd
zaterdag 06 juli
13:00 - 16:00

Locatie
PGO Support
Daltonlaan 600
Utrecht

Op zaterdag 6 juli organiseert de vereniging Ouders Overleden Kind een algemene ledenvergadering. Na afloop wordt samen geluncht en daarna volgt de workshop ‘labyrint tekenen’ door Wilma Koolstra. Ook als je alleen interesse hebt in deze workshop, ben je van harte welkom. Als je je aanmeldt, geef je even aan of je ook wil lunchen. Ook welkom als je (nog) geen lid bent van OOK.

Aanvang lunch: 12.30 uur – 13.30 uur
Aanvang workshop: 13.30 – 16.30 uur

Wilma: “Als een dierbare overlijdt, lijkt het alsof je in een moeras zit. Je hebt geen idee hoe je er ooit uit zult komen. Je komt in een doolhof terecht. Niemand kent de weg, je verdwaalt. Keer op keer. Vanuit het doolhof kun je in een labyrint terechtkomen: de weg ligt voor je en ook al is die weg lang, met allerlei bochten, je weet de weg te gaan. Ik kwam drie jaar geleden ook in het land van rouw. Ik ging onderweg.
En soms als ik dacht, nu ben ik helemaal goed op de juiste weg, viel ik opeens weer in het moeras. Er is geen speciale volgorde in fases. Toch heeft de tijd wel iets gedaan met mij. Ik heb in elk geval ontdekt hoe het landschap eruit ziet. Ik schrik niet meer zo als ik verdwaal of struikel. Mijn vertrouwen en veerkracht zijn groter geworden.”

Marinus van den Berg schreef het boek Rouwen in de tijd. Een zoektocht in het landschap van afscheid en verlies.

Marinus van den Berg noemt in zijn boek ‘Rouwen in de tijd’ verschillende gebieden in het landschap van afscheid en verlies. In een lezing die Wilma bij hem volgde, zei hij: “het is fijn om een tijdje in zo’n labyrint te zijn”.

Wilma gaat verder: “De symboliek van het labyrint (er is maar 1 weg, je kunt niet verdwalen) heeft mij geholpen. Het vertrouwen dat je hoe dan ook onderweg bent. Niet meer verdwalen, maar vallen en opstaan. Ik heb heel veel labyrinten getekend en mocht zelfs een boekje met labyrintverhalen illustreren.”

Onder leiding van Wilma ga je een labyrint tekenen. Je zult zien dat het tekenen van je eigen labyrint je steun geeft. Welkom.

Foto labyrint: kunstwerk van Derk den boer in Tynaarlo, getiteld: gebroken cirkel (Yde)

Aanmelden is fijn, dat doe je via dit formulier.

Meer activiteiten

6 juli 2019

Algemene Ledenvergadering en workshop labyrint tekenen OOK juli 2019

De leden van de vereniging Ouders Overleden Kind zijn welkom om mee te denken over activiteiten en werk van de vereniging. Ook is er ruimte voor ontmoeting. Binnenkort volgt meer informatie over deze ledenvergadering.

Lees meer

7 juli 2019

Wandelen in Oosterbeek

Op 7 juli gaan we wandelen in de prachtige omgeving van Oosterbeek. Stevige (wandel)schoenen zijn zeker aan te bevelen. Lotgenoten en familie zijn welkom.

Lees meer