Workshop rouwverwerken en beeldhouwen (Koudum, Friesland)

Datum/Tijd
zaterdag 27 januari
13:00 - 16:30

Locatie
Beeldhouwcentrum Koudum
Hoofdstraat 4, 8723 BH
Koudum

Diep verdriet is diep verdriet, niet meer en niet minder. Sterven is iets wat je overkomt, hierin sta je machteloos. Je bent echter niet machteloos in hoe je met dit verlies kunt leren leven. Een manier om richting te geven en zelf de regie in handen te nemen is het maken van een beeld. Het zichtbaar en tastbaar maken van verdriet in een beeld is de essentie van de rouwworkshop. De begeleiding wordt gedaan door beeldhouwster Herma Bovenkerk, die inmiddels een jarenlange ervaring heeft opgebouwd met deze manier van werken. Vanuit eigen ervaring weet ze waar het over gaat. In de workshop werken wij samen aan een rouwbeeldje voor thuis. Wil je meer weten over Herma? Bekijk dan de documentaire “Kracht van verdriet”.
Meer informatie over het Beeldhouwcentrum vind je op hun website.

Op zaterdag 27 januari 2018 ben je welkom bij Beeldhouwcentrum Koudum in Friesland. Aanmelden doe je via het formulier hieronder, liefst voor 20 januari.

Programma:
13.00 uur Start met koffie en iets lekkers
13.30 uur de lezing over de rouwworkshop
14.30 uur kennismaking met het werken in de verschillende soorten steen (het beeldje mag na afloop mee naar huis)
Koffie en of thee
16.30 uur afsluiting

Meer activiteiten

24 februari 2018

De kracht van schrijven: workshop Harttaal (regio Noord)

De enige die precies weet hoe het voelt om in jouw schoenen te staan, ben jij. Wat anderen ook tegen je zeggen, zij kunnen niet in jouw hoofd en in jouw hart kijken. Het helpt om over het verlies van je kind te schrijven. Maar hoe doe je dat? Wat als je altijd veel van schrijven hebt […]

Lees meer

10 maart 2018

Landelijke dag 2018 op 10 maart

Op 10 maart 2018 vindt de volgende landelijke dag plaats. Je bent van harte welkom om bij deze dag aanwezig te zijn: daar zijn geen kosten aan verbonden. Het programma start met een lezing door Suzan Hilhorst, lotgenote, over haar boek Sara en Liv. Na de lunch zijn er diverse inspirerende workshops en een bijzondere theatervoorstelling: GIF, een intens rouwportret. Welkom in Nijkerk.

Lees meer