Winterwandeling Havezate Den Berg in Dalfsen

Datum/Tijd
woensdag 28 december
13:30 - 15:30

Locatie
Station Dalfsen
Stationsweg
Dalfsen
Overijssel

We nodigen je uit om mee te gaan op deze winterwandeling rond Dalfsen. We verzamelen om 13.30 uur bij Het Oude Station, Stationsweg in Dalfsen.

We wandelen naar Havezate den Berg, een oud landgoed met indrukwekkende historie en natuur. Ze vertellen er zelf over:

Het landgoed Den Berg wordt in 1483 voor het eerst genoemd in een koopakte. […] Den Berg is een havezate. Vroeger was dit in juridische zin belangrijk. Omdat Den Berg een havezate was, hadden de bezitters daarvan verschillende rechten op staatkundig gebied. Alleen wanneer die bezitters riddermatigen waren, konden die rechten daadwerkelijk worden uitgeoefend. Het gaat om rechten die hun betekenis hadden binnen het staatkundig bestel van het voormalige soevereine gewest Overijssel.
Lees verder: http://www.havezatedenberg.nl/

Huize den Berg ligt op loopafstand van station Dalfsen in het glooiende rivierlandschap van de Vecht. De wandeling zal ongeveer 4 km zijn en aansluitend kunnen we bij Het Oude Station weer lekker warm worden onder het genot van een bakje koffie/thee of warme chocolademelk.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Zien wij jou op deze woensdagmiddag? Tot dan!

Namens de OOK-regio Overijssel, Marjan

  • Ja ik wandel mee rond Dalfsen

    Ben je nog niet lid? Dan vinden we het heel fijn als je dat wel wordt. Ga naar Lid Worden om je aan te melden.

Meer evenementen

8 januari 2023

Nieuwjaarsduik 2023

Op 8 januari 2023 nodigt OOK je uit, een nieuwjaarsduik te maken in het water van de Zevenhuizerplas (Rotterdam). Een frisse start van 2023!

Lees meer

21 januari 2023

Wandeling bij de Slangenburg, Doetinchem (januari 2023)

Wandel op 21 januari 2023 mee rond de Slangenburg in Doetinchem met OOK. Open voor leden en niet-leden. Meld je aan en ervaar wat lotgenotencontact is.

Lees meer