Wereldlichtjesdag Veldhoven 2019

Datum/Tijd
zondag 08 december
17:00 - 21:00

Locatie
Ceremonielocatie De Hoge Boght Dela
Eindhovensebaan 29
Veldhoven

Kaarsen Branden Wereldwijd

Elk jaar, op de tweede zondag van december, worden de overleden kinderen van de hele wereld herdacht op Children’s Memorial Day.

Op deze dag, om 19.00 uur,  worden overal ter wereld voor de overleden kinderen brandende kaarsen voor de ramen gezet, opdat hun licht voor altijd zal schijnen. Omdat het in de opeenvolgende tijdzones steeds een uur later 19.00 uur wordt, verplaatst zich gedurende 24 uur een band van licht rond de wereld. Hiermee wordt symbolisch het licht van de kinderen brandend gehouden.

Op zondagavond 8 December 2019 organiseert de Landelijke Zelfhulporganisatie OOK (Ouders Overleden Kind) in het kader van Kaarsen Branden Wereldwijd, zoals deze dag in Nederland genoemd wordt, een bijeenkomst in Veldhoven. Deze is bedoeld voor iedereen die een overleden kind wil herdenken. Naast het ontsteken van de kaarsen zullen we de namen van de kinderen noemen, zijn er gedichten, muziek en klankbeelden. De avond wordt op een bijzonder symbolische wijze afgesloten.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd  om bij deze herdenking aanwezig te zijn en kunnen, wanneer zij dat willen, een foto van hun dierbare(n) meenemen voor op de fototafel.

Iedereen is welkom. De Aula is open vanaf 18.00 uur. De herdenking start 18.30 uur tot 19.30 uur. Nadien is er gelegenheid om wat te drinken en te praten.

Ceremonieruimte Dela
Eindhovensebaan 29
5505 JA Veldhoven

Meer informatie via Hans van Wetten, OOK;  tel. 06 14458330 en [email protected].

Andere locaties waar Wereldlichtjesdag in Nederland wordt gehouden, staan in het overzicht.

Meer evenementen

8 december 2019

Wereldlichtjesdag 2019

Op zondag 8 december wordt wereldwijd Wereldlichtjesdag georganiseerd. OOK houdt een overzicht bij van alle activiteiten op deze dag, dat vind je op deze webpagina. Heb je een activiteit die in dit overzicht niet mag ontbreken? Mail naar [email protected]  

Lees meer

8 december 2019

Wereldlichtjesdag Bergen op Zoom 2019

De vrijwilligers van OOK organiseren in 2019 weer een Wereldlichtjesdag in Bergen op Zoom samen met ritueelbegeleider Lilian Boudewijn-Slaats. Ouders en familie zijn van harte welkom.

Lees meer