Wereldlichtjesdag online voor regio West-Brabant

Datum/Tijd
zondag 13 december
Hele dag

Op zondag 13 december 2020 is het Wereldlichtjesdag. Jaarlijks organiseert de regio West-Brabant van OOK een eigen bijeenkomst. Door corona kan deze nu niet doorgaan op die manier. Vandaar dat de regio, samen met mede-organisator Lilian Boudewijn-Slaats, een alternatieve bijeenkomst heeft georganiseerd. Je kunt nu via een tv-uitzending of online rechtstreeks meekijken. 

Elke tweede zondag van december steken mensen om 19:00 uur lokale tijd overal ter wereld een kaarsje aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. Tijdens deze online-viering, die georganiseerd wordt onder de noemer van Ouders Overleden Kind West-Brabant, worden onze overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en live-muziek.

TV-kanaal en online link
De viering vindt dit jaar plaats in de prachtige afscheidslocatie ‘De Vier Jaargetijden’ te Roosendaal. De viering zal dit jaar worden gefilmd door lokale tv-zender ZuidWestTV en worden uitgezonden in West Brabant en Zeeland op zondag 13 december, aanvang 18.30 uur. De uitzending wordt op deze avond nog een aantal keren herhaald en is ook terug te zien op ‘uitzending gemist’. **
Daarnaast kun je de viering vanuit je eigen stoel -waar dan ook ter wereld- online volgen via Zuidwest TV.

Kijk mee via www.zuidwesttv.nl/tv/live

Kijken en jouw kind laten noemen
Je bent van harte welkom om online aan de bijeenkomst deel te nemen. Deel de link vooral ook met jouw familie en vrienden. Je kunt  de foto van jouw kind of kinderen, een lichtje en een papieren hartje met de naam van het kind of de kinderen bij de hand te houden. We gaan er samen iets mee doen.

Je kunt je via e-mail aanmelden voor de bijeenkomst bij de regio OOK West-Brabant. Als je het een fijne gedachte vindt en er mee akkoord gaat dat de naam en/of foto van jouw kind/kinderen (eventueel) in een presentatie in beeld wordt gebracht, stuur ons dan zijn of haar naam en foto, via ditzelfde mailadres.

Medewerking
Aan de viering werken mee
Martien van Leeuwen: vertegenwoordiger Ouders Overleden Kind
Lilian Boudewijn-Slaats. Ritueelbegeleider- Coach bij verlies en verandering: Teksten, rituelen
Olaf Heijnen en Anne Jo de Keijzer, muzikale begeleiding
Gea Korpel-Beskers, kunstwerk ‘Ik, jij, wij zijn’.
Interview: Elsbeth Kuysters – auteur van het onlangs verschenen boek ‘Moederhart vol rouw en liefde”
Met dank aan: Crematorium Zoom- en Zegestede voor het ter beschikking stellen van ‘De vier Jaargetijden’.

Meer evenementen

13 december 2020

Wereldlichtjesdag 2020

Op 13 december 2020 is het Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld steken mensen samen kaarsen aan om onze kinderen te gedenken. Welkom.

Lees meer

13 december 2020

Inloopmiddag en Wereldlichtjesdag in Naaldwijk 2020

OOK organiseert ook in het seizoen 2020-2021 inloopmiddagen in Naaldwijk. Op Wereldlichtjesdag is dit een speciale samenkomst, coronaproof ingedeeld. Welkom.

Lees meer