Wereldlichtjesdag Haarlem/Haarlemmermeer 2020

Datum/Tijd
zondag 13 december
18:30 - 20:00

Alle overleden kinderen in gedachten

Zondag 13 december is het weer Wereldlichtjesdag. Helaas is het op het moment niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten, daarom organiseren wij dit jaar de herdenking online. Deze is via een livestream te volgen. Wereldwijd worden er tijdens Wereldlichtjesdag rond 19.00 uur kaarsen aangestoken voor alle overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom de online herdenking te volgen: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriend of vriendin. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht.

Programma

De herdenkingsbijeenkomst start om 18.30 uur. Na het welkomstwoord zullen we luisteren naar het persoonlijke verhaal van Quirine Rooijers. Haar zoon Quint overleed op 27 december 2016 op 24-jarige leeftijd. Dominee Egbert de Lint spreekt troostende woorden en Rubia Morena omlijst de bijeenkomst met passende liedjes en muziek. Om 19.00 uur ontsteken we samen de lichtjes en worden de namen van de overleden kinderen genoemd. Samen met de lichtjes die thuis worden aangestoken vormen we een lint van licht.

Naam laten noemen

Wilt u een naam laten noemen dan kunt u deze doorgeven via e-mail. Mocht u de naam liever telefonisch doorgeven dan kan dat ook via 023 8448201.

Kaarsje aansteken

Om toch met elkaar verbonden te zijn is het mogelijk om op de website van stichting Nabestaandenzorg een kaarsje aan te steken.

Inloggen livestream

Via deze link kunt u gemakkelijk inloggen. U hoeft alleen de volgende code 817462 in te voeren.

Mocht u vragen hebben over de bijenkomst of de wijze van inloggen dan kunt u contact opnemen via 023-8448201 of via [email protected].

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg in samenwerking met de Oosterkerk en Vereniging van Ouders van Overleden Kinderen en Rubia Morena. En mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem.

Meer evenementen

13 december 2020

Wereldlichtjesdag 2020

Op 13 december 2020 is het Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld steken mensen samen kaarsen aan om onze kinderen te gedenken. Welkom.

Lees meer

13 december 2020

Inloopmiddag en Wereldlichtjesdag in Naaldwijk 2020

OOK organiseert ook in het seizoen 2020-2021 inloopmiddagen in Naaldwijk. Op Wereldlichtjesdag is dit een speciale samenkomst, coronaproof ingedeeld. Welkom.

Lees meer