Wereldlichtjesdag Bergen op Zoom 2019

Datum/Tijd
zondag 08 december
17:00 - 21:00

Locatie
Rijksscholengemeenschap ’t Rijks
Burgemeester Stulemeijerlaan 24
Bergen op Zoom

KAARSEN BRANDEN WERELDWIJD 2019, …………OPDAT HUN LICHT ALTIJD ZAL STRALEN

Op Wereldlichtjesdag 2019 organiseren vrijwilligers van de vereniging OOK (Ouders Overleden Kind) in samenwerking met ritueelbegeleider Lilian Boudewijn-Slaats, een herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen. In Bergen op Zoom draagt de bijeenkomst het thema: “Durven voelen” en je weer op de toekomst richten. Van “Wie alleen naar het verleden kijkt, staat met zijn rug naar de toekomst”, naar op termijn hopelijk “Ik sta met mijn rug naar het verleden en met mijn gezicht naar de toekomst”.

Wereldwijd branden op deze dag (de tweede zondag van december) al voor de 23ste keer kaarsen om overleden kinderen, op welke wijze dan ook gestorven, te gedenken. Wij willen bij deze gelegenheid onze kinderen dan ook  “vol in het licht” zetten. Welkom aan ouders die een kind hebben verloren en ook aan naaste familieleden, vrienden en andere betrokkenen.

Programma
Vanaf 17.30 uur zijn de bezoekers welkom in het cultuurgebouw van ’t Rijks’ voor een kopje koffie en een gesprek met de andere ouders en de vrijwilligers, waarna we omstreeks 18.00 uur naar de theaterzaal gaan voor de bijeenkomst.

Bij de uitwerking van het programma spelen ritueelbegeleider Lilian Boudewijn – Slaats en docenten, kinderen en medewerkers van RSG ‘’t Rijks’ een belangrijke rol. Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er wederom ruimte is voor gesprek met een kopje koffie.

Foto van overleden kinderen
Aan de ouders die aanwezig willen zijn, wordt gevraagd om zich vóór 4 december aanstaande aan te melden met opgave van de naam van het overleden kind en het aantal aanwezige personen én  indien nog niet aanwezig) via e-mail een foto te sturen naar OOK West-Brabant.

Tevens wordt de ouders gevraagd om, – als ze dat willen – een fysieke foto van hun overleden kind mee te brengen. De foto’s krijgen een centrale plaats tijdens de herdenkingsbijeenkomst.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op Rijksscholengemeenschap ‘t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24 in Bergen op Zoom. (Ingang Burg. Stulemeijerlaan).
In de omgeving is volop parkeerruimte aan Bolwerk Noord, Bolwerk Zuid en de Rijtuigweg.  Bezoekers die minder mobiel zijn, kunnen parkeren op het terrein van de school, te bereiken via de Zuidzijde Zoom.

Namens de organisatoren,

Lilian Boudewijn – Slaats (0610902329)
Lauran van Dongen (0637612964)
Martien van Leeuwen (0634540835)

Andere locaties waar Wereldlichtjesdag in Nederland wordt gehouden, staan in het overzicht.

Meer evenementen

8 december 2019

Wereldlichtjesdag 2019

Op zondag 8 december wordt wereldwijd Wereldlichtjesdag georganiseerd. OOK houdt een overzicht bij van alle activiteiten op deze dag, dat vind je op deze webpagina. Heb je een activiteit die in dit overzicht niet mag ontbreken? Mail naar [email protected]  

Lees meer

21 december 2019

Decembermiddag met Marinus van den Berg

Op zaterdag 21 december organiseert OOK een lotgenotenbijeenkomst in Het Centrum in Nijverdal. Marinus van den Berg houdt de inleiding. De middag begint om 13.30 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur. Ouders, broers en zussen en meelevende naasten zijn van harte welkom en als men wil, kan men een foto van zijn […]

Lees meer