Wereldlichtjesdag in Bergen op Zoom 2018

Datum/Tijd
zondag 09 december
17:30 - 20:00

Locatie
Rijksscholengemeenschap ’t Rijks
Burgemeester Stulemeijerlaan 24
Bergen op Zoom

KAARSEN BRANDEN WERELDWIJD 2018,…………OPDAT HUN LICHT ALTIJD ZAL STRALEN

Op zondag 9 december 2018 organiseren de vrijwilligers van de lotgenotenvereniging OOK (Ouders van een Overleden Kind) samen met ritueel begeleider Lilian Boudewijn –Slaats, een herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen. Deze bijeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van en in het teken van Wereldlichtjesdag en heeft als thema: “Een arm om je schouders”.

Wereldwijd branden op deze dag (de tweede zondag van december) al voor de 22ste keer kaarsen om overleden kinderen, op welke wijze dan ook gestorven, te gedenken. Wij willen bij deze gelegenheid onze kinderen “vol in het licht” zetten. De bijeenkomst staat open voor ouders die een kind hebben verloren maar ook voor naaste familieleden, vrienden en andere betrokkenen.

De bijeenkomst vindt plaats in de accommodatie van Rijksscholengemeenschap ‘t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611 EG in Bergen op Zoom. (Ingang Burg. Stulemeijerlaan)

In de omgeving van de school is er volop parkeerruimte aan Bolwerk Noord, Bolwerk Zuid en de Rijtuigweg. Voor bezoekers die minder mobiel zijn, is er beperkt parkeerruimte op het terrein van de school, te bereiken via de Zuidzijde Zoom.

Om 17.30 uur zijn bezoekers welkom in de school voor een kopje koffie, een gesprek met andere ouders en de vrijwilligers, waarna we om goed 18.00 uur naar het kunst- en cultuurgebouw van de school gaan voor de bijeenkomst. Bij de uitwerking van het programma spelen ritueel begeleider Lilian Boudewijn – Slaats en docenten, kinderen en medewerkers van de school een belangrijke rol. Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek met een kopje koffie erbij.

Aan de ouders, die aanwezig willen zijn, wordt gevraagd om tevoren de aanwezigheid op te geven, met de naam van het overleden kind én om digitaal een foto te sturen via het emailadres van de organisatie. Wanneer de ouders ook vorig jaar zijn geweest, dan is de foto nog beschikbaar bij ons, of het moet een andere foto worden, dat kan natuurlijk ook.

De namen van de kinderen krijgen extra aandacht tijdens de bijeenkomst, via projectie op een Sterrenhemel en vervolgens wordt ook de foto van het overleden kind bij de ster geplaatst. Zo krijgen de namen en de foto’s van onze overleden kinderen een schitterende plaats aan de Sterrenhemel.

De bezoekers wordt verder gevraagd om – als ze dat willen – een foto van hun overleden kind mee te brengen. Deze foto’s krijgen een centrale plaats in het kunst- en cultuurgebouw, zoals dat gebruikelijk is bij bijeenkomsten van onze organisatie van lotgenoten.

Namens de organisatoren,

Martien van Leeuwen (0634540835)

 Ps. Graag aanmelden voor uiterlijk 3 december, opdat we ruimte hebben om de Sterrenhemel goed voor te bereiden.

Meer activiteiten

9 december 2018

Wereldlichtjesdag 2018

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. OOK houdt een overzicht bij van de locaties in Nederland voor 9 december 2018.

Lees meer

16 maart 2019

Landelijke Dag 2019

De vereniging Ouders Overleden Kind nodigt alle lotgenoten uit voor een dag om samen te zijn: ervaar dat samen zijn troost, herkenning en perspectief biedt. Meer details over het programma staan op deze pagina.

Lees meer
Spring naar toolbar