Wereldlichtjesdag 2020

Datum/Tijd
zondag 13 december
Hele dag

Op zondag 13 december 2020 wordt over de hele wereld stilgestaan bij onze kinderen, die zijn overleden.

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

In 2020 wordt deze dag gehouden op 13 december, wereldwijd en ook in heel Nederland. OOK stelt een zo compleet mogelijk overzicht samen van alle wereldlichtjes-bijeenkomsten. We verzamelen op deze pagina alle locaties in Nederland.

Wil je jouw locatie ook op onze site laten vermelden? Stuur ons een e-mail.

Meer evenementen

19 december 2020

GEANNULEERD – Decembermiddag met Marinus van den Berg

Helaas komt de bijeenkomst met Marinus van den Berg op 19 december 2020 te vervallen. Lees zijn gedicht, speciaal gemaakt, en steek samen met ons op afstand een kaars aan zodat we in gedachten toch samen zijn.

Lees meer

13 december 2020

Inloopmiddag en Wereldlichtjesdag in Naaldwijk 2020

OOK organiseert ook in het seizoen 2020-2021 inloopmiddagen in Naaldwijk. Op Wereldlichtjesdag is dit een speciale samenkomst, coronaproof ingedeeld. Welkom.

Lees meer