Wereldlichtjesdag 2018

Datum/Tijd
zondag 09 december
Hele dag

Wereldwijd steken mensen kaarsjes aan voor overleden kinderen. Ook in heel Nederland. 

Op wereldlichtjesdag staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten.

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

In 2018 wordt deze dag gehouden op en rond 9 december, wereldwijd en ook in heel Nederland. We houden hier een zo compleet mogelijk overzicht van alle wereldlichtjes-bijeenkomsten bij.

Meer activiteiten

9 december 2018

Wereldlichtjesdag in Bergen op Zoom 2018

Op zondag 9 december 2018 organiseert de OOK-afdeling Noord-Brabant opnieuw een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag in Bergen op Zoom.

Lees meer

16 maart 2019

Landelijke Dag 2019

De vereniging Ouders Overleden Kind nodigt alle lotgenoten uit voor een dag om samen te zijn: ervaar dat samen zijn troost, herkenning en perspectief biedt. Meer details over het programma staan op deze pagina.

Lees meer
Spring naar toolbar