Wandeling Kuinderbos

Datum/Tijd
zondag 23 oktober
13:15 - 15:15

Locatie
Parkeerterrein Hopweg
Hopweg 2B
Luttelgeest
Flevoland

Ga mee wandelen met lotgenoten door het Kuinderbos op zondag 23 oktober 2022. Je vindt in het Kuinderbos plant- en diersoorten die in andere delen van ons land niet meer voorkomen. Het gebied kent een lange, interessante geschiedenis van ridders en heren, haven- en handelsactiviteiten. Van droogte, beploeging, begreppeling en grillen van de natuur zelf. In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder wemelt het nu van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Rond de Kuinderplas zorgen Welshpony’s en IJslandse paarden dat de open plekken in het bos open blijven. Het Kuinderbos verloochent zijn afkomst niet. Doordat het bos op de bodem van de zoute Zuiderzee werd aangeplant, vind je nog steeds schelpenresten tussen de bomen.
(Bron: Staatsbosbeheer)

We maken een afwisselende herfstwandeling door het bos wat ontstaan is op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Onderweg praten we over onze kinderen of wat er in ons opkomt, of juist niet…

13.15 uur: we verzamelen bij de parkeerplaats, Hopweg 2B Luttelgeest (Flevoland).
Aanmelding verloopt via onderstaand formulier. Wil je contact? Mail ons: [email protected].

We hopen je te ontmoeten. Marianne en Annemiek.

Wandelen Kuinderbos

  • De wandeling staat open voor lotgenoten, lid of niet niet-lid. Ben je nog geen lid? Je kunt via de website jezelf als lid aanmelden.

Meer evenementen

18 oktober 2022

OOK-rouwcafé Hilversum (maandelijks)

Op dinsdag 18 oktober 2022 ben je hartelijk welkom in de ‘huiskamer van Springer’, het rouwcafe van de Uitvaartstichting Hilversum aan de Bosdrift.

Lees meer

15 oktober 2022

Wandeling bij de Slangenburg, Doetinchem (oktober)

Wandel op 15 oktober 2022 mee rond de Slangenburg in Doetinchem met OOK. Open voor leden en niet-leden. Meld je aan en ervaar wat lotgenotencontact is.

Lees meer