Vooraankondiging: ‘Verbinding in verlies’, 40 jaar OOK

Datum/Tijd
zaterdag 23 oktober
Hele dag

Op 23 oktober 2021 organiseert de vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) een dag in het kader van haar 40-jarig bestaan met als thema ‘Verbinding in verlies’. Je komt toch ook!

Dit jaar wil OOK graag aandacht geven aan het 40-jarig bestaan van de vereniging, waar je lid van wilt zijn als het verlies van je kind je overkomt. Het verlies van een kind maakt ons kwetsbaar. De achtergrond van het overlijden van een kind kan verschillen. De verbinding tussen ouders van een overleden kind is altijd intens krachtig en voelbaar. Kwetsbaarheid delen geeft ons kracht. Kracht en troost die ontstaat door te luisteren naar elkaars verhaal. De steun en het perspectief in het delen van ons verlies schept verbondenheid. Verbinding in verlies! Dit is de kern van OOK: in verbinding door troost, herkenning en met perspectief.

Op een centrale locatie in het land zoeken we op zaterdag 23 oktober 2021 de verbinding met elkaar. Op deze dag zullen enkele sprekers, waaronder oud-voorzitters, stilstaan bij rouw en verlies over deze afgelopen jaren en met een blik vooruit, omlijst door muziek, gedichten en theater.

De werkgroep is volop bezig er een hele mooie dag van te maken.

‘Verbinding in verlies’ zoeken we op deze dag breder, door ook verschillende andere stichtingen en steunpilaren uit te nodigen die zich, net als OOK, bezighouden met het verlies van een kind. Gelukkig staan we niet alleen. Hoe mooi is het om deze verbondenheid en steun met elkaar te mogen ervaren en delen.

Graag nodigen we jullie uit voor deze ‘Verbinding in verlies’ dag! Binnenkort verwachten wij meer nieuws bekend te maken.

Werkgroep 40 jaar OOK
Ina, Monica, Aart en Margo

Meer activiteiten

17 april 2021

Online Landelijke Dag 2021: Terug en Verder

De Landelijke dag 2021 vindt online plaats op 17 april. Thema: Terug en Verder. Via deze link vind je het hele programma en het aanmeldformulier voor deze dag.

Lees meer