Tim Overdiek bij OOK: ‘als de man verliest’

Wanneer

zaterdag 25 februari    
13:30 - 16:00

Waar

Wijkhuis de Haard
Brederostraat 46, Oss, Noord Brabant, 5344 VA

Evenement type

Kaart niet beschikbaar
Welkom bij OOK in Oss, in Wij(k)huis De Haard, Brederostraat 46.
De werkgroep Voor Elkaar heeft Tim Overdiek uitgenodigd een lezing te geven. Hij komt op zaterdag 25 februari naar Oss. Zijn verhaal gaat over het boek “Als de man verliest”. De spreker richt zich op vaders van overleden kinderen maar moeders zijn ook hartelijk welkom.
Tim Overdiek is schrijver en therapeutisch coach. Toen hij 13 jaar was overleed zijn vader en in 2009 overleed zijn vrouw; Tim bleef achter met twee jonge zoons. Wim van Lent is therapeut met een praktijk gericht op mannen en mede-eigenaar van Opleidingen Land van Rouw. Samen schreven zij het boek: ‘Als de man verliest. Omgaan met tegenslag, verdriet en rouw’.

Boek ‘Als de man verliest’

De rode draad van het boek is dat mannen door hun opvoeding niet geleerd hebben met emoties om te gaan en zeker niet om te

huilen en kwetsbaarheid te tonen. De aanwezigheid en het voorbeeld van je eigen vader is daarbij bepalend. Dat maakt dat

mannen bij verlies geneigd zijn weinig te praten en eerder te vluchten voor de pijn in actie (hard werken) of destructief gedrag (verslaving). En dat ze vooral niet om hulp vragen omdat ze vinden dat ze het zelf moeten oplossen. Eerder onverwerkt verlies kan ook gaan opspelen. Dit gedrag kan leiden tot isolement en in het uiterste geval suïcide.

Het boek is dan ook een oproep aan mannen om het verlies te voelen en te doorléven en hulp in te roepen, van je vrouw, andere mannen en zonodig een professionele hulpverlener. Het laatste hoofdstuk bevat zeven actiepunten voor ‘het openen van je mannenhart’. De recensie heeft in de Nabij gestaan en is hier terug te vinden op de website. Het boek is te koop via o.a. de uitgever.

De lezing staat open voor leden en niet-leden. Aanmelding verplicht via onderstaand formulier. Tot ziens op 25 februari!
Programma:
13.30 uur ontvangst met koffie en thee
14.00 uur start lezing
14.50 uur pauze
15.00 uur vragen stellen
16.00 uur sluiting
  • Ja ik kom naar Tim Overdiek in Oss

    Ben je nog niet lid? Dan vinden we het heel fijn als je dat wel wordt. Ga naar Lid Worden om je aan te melden.
  • Voer een nummer in van 1 tot 10.

Meer evenementen

18 maart 2023

Landelijke Dag 2023

zaterdag 18 maart @ 9:30 – 17:30 –

Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert OOK haar landelijke dag, ook voor lotgenoten die geen lid zijn. Ontdek herkenning, troost en perspectief bij OOK. Welkom in Nijkerk!

Lees meer

18 februari 2023

Wandeling bij de Slangenburg, Doetinchem (februari 2023)

zaterdag 18 februari @ 10:15 – 12:30 –

Wandel op 18 februari 2023 mee rond de Slangenburg in Doetinchem met OOK. Open voor leden en niet-leden. Meld je aan en ervaar wat lotgenotencontact is.

Lees meer