VOL – Ouderweekend OOK 2018: elkaar nabij zijn

Datum/Tijd
zaterdag 17 november - zondag 18 november
10:00 - 16:00

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg Baarn
Dr. Albert Schweitzerweg 1
Baarn
Utrecht

HELAAS IS HET WEEKEND HELEMAAL VOLGEBOEKT.

“Elkaar nabij zijn” – Ouderweekend 17 en 18 november 2018

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 november a.s.
Waar: conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden. Het thema van het weekend “Elkaar nabij zijn” verwoordt de essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar.

We staan stil bij hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt om de komende tijd verder te kunnen. Daarbij is ook tijd ingeruimd voor ontspanning, een creatieve activiteit en het maken van een wandeling in de prachtige bosrijke omgeving. Het weekend wordt georganiseerd door drie vrijwilligers/lotgenoten en een professioneel begeleider.

Conferentiecentrum Drakenburg, waar het ouderweekend al een aantal jaren wordt gehouden, staat bekend om de fijne sfeer en de goede verzorging. Het weekend is alleen voor leden van OOK toegankelijk en staat open voor zowel ouderparen als voor ouders die alleen willen komen. Het weekend begint zaterdag om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.”

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.”

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.”

Het aantal plaatsen is beperkt; bij overinschrijving hebben ouders die niet eerder deelnamen aan een ouderweekend van OOK voorrang boven mensen die al eerder zijn geweest. Omdat OOK kosten maakt voor het weekend op basis van het aantal inschrijvingen, worden bij annulering na 1 oktober 2018 de kosten in rekening

Tot ziens in Baarn!

De werkgroep ouderweekend: Annette, Aart, Marja en Joan

Meer activiteiten

18 november 2018

Herfstwandeling Overijssel

Wandelcyclus OOK Overijssel De wandelgroep OOK in Twente nodigt je uit, eens in het seizoen mee te gaan. We organiseren een wandelcyclus voor lotgenoten in Overijssel. Wil je eens met een lotgenoot praten? Samen wandelen in de natuur en ervaringen / herinneringen uitwisselen. Het kan troostvol zijn en perspectief bieden. De cyclus bestaat uit vier […]

Lees meer

17 november 2018

Inloopmiddag Zuid-Holland op 17 november 2018

Wij nodigen iedereen uit voor een inloopmiddag in inloophuis Carma, Naaldwijk op 17 november 2018. Ook vind je hier de data voor 2019. Welkom! 

Lees meer
Spring naar toolbar