VOL – Ouderweekend 2022: “Elkaar nabij zijn”

Wanneer

zaterdag 19 november - zondag 20 november    
10:00 - 16:00

Waar

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn
Dr. Albert Schweitzerweg 1, Baarn, Utrecht, 3744MG

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Ouderweekend 19 en 20 november 2022 * VOL *

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden. Het thema van het weekend “Elkaar nabij zijn” verwoordt de essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar.

We staan stil bij hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt om de komende tijd verder te kunnen. Daarbij is ook tijd ingeruimd voor ontspanning, een creatieve activiteit en het maken van een wandeling in de prachtige bosrijke omgeving.

Het weekend wordt georganiseerd door vrijwilligers/lotgenoten en een professioneel begeleider. Ouderparen en ouders die alleen willen komen zijn welkom.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.”

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.”

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.”

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 19 en zondag 20 november a.s.: het weekend begint zaterdag om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten.
Waar: conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn
Het Ouderweekend is alleen bedoeld voor leden van OOK. (Je kunt hier lid worden)

Prijs: wij vragen een eigen bijdrage van € 112,50 per persoon, op basis van volpension, inclusief een overnachting op een eigen een- of tweepersoonskamer. OOK wil alle leden in de gelegenheid stellen deel te nemen. Mocht de eigen bijdrage voor jou een belemmering zijn, laat ons dat dan weten en dan zoeken we in overleg een oplossing.

Het weekend zit vol. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail aan [email protected]. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Stuur ons dan een email en vermeld je telefoonnummer, dan neemt een van ons contact met je op.

Het aantal plaatsen is beperkt; bij overinschrijving hebben ouders die niet eerder deelnamen aan een ouderweekend van OOK voorrang boven mensen die al eerder zijn geweest. Omdat OOK kosten maakt voor het weekend op basis van het aantal inschrijvingen, worden bij annulering de kosten in rekening gebracht.

Tot ziens in Baarn!
Werkgroep ouderweekend

Meer evenementen

3 november 2022

Gespreksgroep Noord-Brabant Oost

donderdag 03 november @ 19:30 – 21:30 –

Vanaf november 2022 kun je acht keer meedoen aan de gespreksgroep van OOK in Oss. Meld je aan via onze website.

Lees meer

5 november 2022

VOL – Manu Keirse: lezing over perspectief na het overlijden van je kind(eren)

zaterdag 05 november @ 13:00 – 16:30 –

Manu Keirse: Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist. Speciaal voor de leden van vereniging Ouders Overleden Kind spreekt dr. Manu Keirse op 5 november 2022 in Nijkerk. De lezing zit vol.

Lees meer