Lezing over zelfdoding:  ‘Verlangen, loslaten, voortleven’

Datum/Tijd
zaterdag 05 maart
13:30 - 16:30

Locatie
De Postwagen
Hoofdstraat 53
Tolbert
Groningen

De werkgroep Voor Elkaar van OOK organiseert een lezing over zelfdoding door Elsbeth Kuysters in Tolbert, Groningen.

Let op: verplaatst van 15 januari naar 5 maart 

Elsbeth: “Tussen het verlangen en het loslaten heeft mijn kind Sara geleefd. Mijn verlangen om moeder te worden, haar loslaten van het leven, en vervolgens mijn voortleven zonder en met haar. Sara is op 17-jarige leeftijd overleden aan zelfdoding. Echt loslaten doe ik haar niet. Ik hoop dat mijn rouw oneindig mag zijn, zoals ook mijn liefde voor haar dat is. Want rouw en liefde horen bij elkaar.

In deze lezing neem ik je mee in ons persoonlijk verhaal en bespreek ik ook algemene aspecten die bij rouw en zelfdoding aan de orde zijn, vanuit mijn moederrol én als psycholoog. Zodat ouders, hulpverleners en andere betrokkenen er steun, troost en inspiratie uit kunnen halen. Ik kijk er naar uit je op 15 januari 2022 te ontmoeten.”

Na de pauze is er gelegenheid tot interactie, vragen stellen en signeren van Elsbeth’s boek Moederhart vol rouw en liefde’: voortleven na de zelfdoding van mijn enig kind. De OOK-recensie van dit boek lees je hier terug.
Muziek: songs in the key of life door Ellen IJland (zang) en Denis Wolkorte (piano).

Praktische informatie

Onze locatie houdt zich aan de RIVM-richtlijnen en dat betekent dat bij binnenkomst alle gasten wordt gevraagd een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen via de coronacheck-app. We blijven alert en daarom is deze lezing onder voorbehoud.
Het restaurant is goed toegankelijk met een rolstoel.

Tijd: 13.30 – 16.30 uur met drankje na afloop. De deur is open vanaf 13 uur, je wordt ontvangen met koffie en thee. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, aanmelden kan hieronder.
Ben je nog geen lid van OOK meld je dan eerst aan als lid.

Meer evenementen

19 maart 2022

Landelijke dag 2022

Op 19 maart 2022 organiseren we onze jaarlijkse landelijke dag. We hopen je dan te ontmoeten! Lees hier het programma en meld je aan met het formulier.

Lees meer

15 januari 2022

Wandeling bij de Slangenburg, Doetinchem

Wandel op 15 januari 2022 mee rond de Slangenburg in Doetinchem met OOK. Open voor leden en niet-leden. Meld je aan en ervaar wat lotgenotencontact is.

Lees meer