Lezing over zelfdoding door Elsbeth Kuysters, Oss

Datum/Tijd
zaterdag 23 april
13:30 - 16:30

Locatie
Wijkhuis de Haard
Brederostraat 46
Oss
Noord Brabant

De werkgroep Voor Elkaar van OOK organiseert een lezing over zelfdoding door Elsbeth Kuysters in Oss Noord Brabant.

Elsbeth: “Tussen het verlangen en het loslaten heeft mijn kind Sara geleefd. Mijn verlangen om moeder te worden, haar loslaten van het leven, en vervolgens mijn voortleven zonder en met haar. Sara is op 17-jarige leeftijd overleden aan zelfdoding. Echt loslaten doe ik haar niet. Ik hoop dat mijn rouw oneindig mag zijn, zoals ook mijn liefde voor haar dat is. Want rouw en liefde horen bij elkaar.

In deze lezing neem ik je mee in ons persoonlijk verhaal en bespreek ik ook algemene aspecten die bij rouw en zelfdoding aan de orde zijn, vanuit mijn moederrol én als psycholoog. Zodat ouders, hulpverleners en andere betrokkenen er steun, troost en inspiratie uit kunnen halen. Ik kijk er naar uit je op 23 april 2022 te ontmoeten.”

Na de pauze is er gelegenheid tot interactie, vragen stellen en signeren van Elsbeth’s boek Moederhart vol rouw en liefde’: voortleven na de zelfdoding van mijn enig kind. De OOK-recensie van dit boek lees je hier terug. Muziek: Robbert Bijnen.

Praktische informatie

Het restaurant is goed toegankelijk met een rolstoel.

Na afloop kan er gezamenlijk nog iets gedronken worden. De deur is open vanaf 13 uur, je wordt ontvangen met koffie en thee. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, aanmelden kan hieronder.

 

Meer evenementen

2 april 2022

Algemene Ledenvergadering (april 2022)

Op zaterdag 2 april 2022 organiseert vereniging Ouders Overleden Kind een ledenvergadering, online. Alleen voor leden, na aanmelding.

Lees meer

30 april 2022

‘Een lichtje voor je kind, een lichtpuntje voor jou!’

Kom op zaterdag 30 april 2022 in Assen naar de creatieve middag voor lotgenoten, bij kaarsenatelier SML, SuperMirthe’s Lichtpuntjes: kaarsen maken, bijvoorbeeld voor Mederdag.

Lees meer