Lezing Elsbeth Kuysters:  ‘Verlangen, loslaten, voortleven’

Wanneer

zondag 23 april    
13:45 - 17:00

Waar

Het Buitenhuis
Buitenhofdreef 274, Delft, Zuid-Holland, 2625 RE, Zuid-Holland

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

De werkgroep Voor Elkaar van OOK organiseert een lezing over zelfdoding door Elsbeth Kuysters in Delft.

Elsbeth: “Tussen het verlangen en het loslaten heeft mijn kind Sara geleefd. Mijn verlangen om moeder te worden, haar loslaten van het leven, en vervolgens mijn voortleven zonder en met haar. Sara is op 17-jarige leeftijd overleden aan zelfdoding. Echt loslaten doe ik haar niet. Ik hoop dat mijn rouw oneindig mag zijn, zoals ook mijn liefde voor haar dat is. Want rouw en liefde horen bij elkaar.

In deze lezing neem ik je mee in ons persoonlijk verhaal en bespreek ik ook algemene aspecten die bij rouw en zelfdoding aan de orde zijn, vanuit mijn moederrol én als psycholoog. Zodat ouders, hulpverleners en andere betrokkenen er steun, troost en inspiratie uit kunnen halen. Ik kijk er naar uit je op 23 april 2023 te ontmoeten.”

Na de pauze is er gelegenheid tot interactie, vragen stellen en signeren van Elsbeth’s boek Moederhart vol rouw en liefde’: voortleven na de zelfdoding van mijn enig kind. De OOK-recensie van dit boek lees je hier terug.
Muziek: songs in the key of life door Ellen IJland (zang) en Denis Wolkorte (piano).

Praktische informatie

De lezing staat open voor de leden van OOK.
Tijd: start lezing is om 13.45 – 16.30 uur met drankje na afloop. De deur is open vanaf 13.30 uur, je wordt ontvangen met koffie en thee. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, aanmelden kan hieronder.
Ben je nog geen lid van OOK meld je dan eerst aan als lid.

  • Ja ik kom naar deze lezing in Delft

    Ben je nog niet lid? Dan vinden we het heel fijn als je dat wel wordt. Ga naar Lid Worden om je aan te melden.

Meer evenementen

21 maart 2023

OOK-rouwcafé Hilversum (maandelijks)

dinsdag 21 maart @ 16:00 – 18:00 –

Voel je welkom om lotgenoten te ontmoeten in de Huiskamer van Springer (Hilversum), elke 3e dinsdag van de maand. Ook voor niet-leden.

Lees meer

6 mei 2023

Wandelen met lotgenoten in Nijmegen (mei 2023)

zaterdag 06 mei @ 10:30 – 12:00 –

Vereniging Ouders Overleden Kind wandelt elke eerste zaterdag van de maand met lotgenoten in en rond Nijmegen. Wandel mee en ervaar wat lotgenotencontact voor jou kan betekenen.

Lees meer