Landelijke dag 2022

Datum/Tijd
zaterdag 19 maart
9:45 - 17:30

Locatie
Houtrust
Heideweg 23
Hooglanderveen/Amersfoort Vathorst
Utrecht

Thema:’De Verbondenheid Blijft…’

Welkom in Houtrust Amersfoort, vlakbij NS-station Vathorst, met 250 gratis parkeerplaatsen.
Adres: Heideweg 23, 3829 BC Hooglanderveen (Amersfoort Noord/Vathorst).

De aanmelding is gesloten.

Ouders van een overleden kind zijn op 19 maart 2022 van harte welkom; de dag is open voor iedereen, of je nu wel of geen lid bent van de vereniging. Deze dag is zeker geschikt als je de vereniging beter wilt leren kennen.
Vanaf 9.45 uur staat de koffie en thee klaar, het programma start om 10.30 uur. De dag eindigen we met een drankje en een hapje tot 17.30 uur. 

De Verbonden Broers en Zussen zijn ook welkom: hier vind je het programma.

Programma 

Het thema van de dag is ‘De Verbondenheid blijft….’ .

Het programma start in de ochtend met een welkom door de dagvoorzitter Joan Joosten. De inleiding wordt verzorgd door Pieter Franszen. Hij schreef het boek ‘De ZOON in de MAN‘.

Na de lunch kan je meedoen met één van de inspirerende en diverse activiteiten. Hieronder volgt per activiteit een toelichting.

Mocht je contact willen over de Landelijke Dag van OOK of heb je vragen? Dan kun je ons natuurlijk altijd mailen: [email protected].

We zien je graag op 19 maart. De werkgroep Landelijke Dag OOK: Ina, Jeroen, Sandra, Tineke. 

***

Middagprogramma 

Workshop:  Gedenksteentjes door Marjan Mook en Marleen Mulderij

Met acrylverf en acrylstiften maak je zelf kleine gedenksteentjes. Gewoon lekker bezig zijn, terwijl je met lotgenoten in gesprek kunt.

Workshop: Bloemschikken

Samen met Monica van Hest en Ina de Weerd kun je een bloemstukje maken en met elkaar in gesprek gaan.

Workshop: Muziek

Marcel Luntangan zingt voor je. Je kunt voor 10 maart een lied opgeven dat je graag zou horen. Marcel maakt een keuze uit de aangevraagde liederen en zal deze zingen.

Workshop: In gesprek met Marijana van Beek

Marijana stelt zichzelf voor: “Mijn naam is Marijana van Beek. Samen met mijn man en onze 4 kinderen wonen we in Houten.
In 2009 overleed ons 2e kindje 9 dagen na zijn geboorte. Nikaj was gezond geboren. Door een bacteriële infectie werd hij al snel heel erg ziek. De behandeling in het ziekenhuis mocht niet baten. Ons mannetje heeft het niet gered. Onze wereld stortte in: hoe nu verder? In mijn zoektocht naar lotgenoten kwam ik uit bij de vereniging en werd lid. Sinds 2010 begeleid ik lotgenotengroepen. De gespreksgroepen zijn met ouders die tijdens de zwangerschap of erna een baby zijn verloren, maar ook ouders van een peuter of kleuter. 

Graag nodig ik je uit om tijdens deze middag deel te nemen aan de gespreksgroep. Voel je welkom, ongeacht of het lang of kort geleden is, dat je kindje overleed. Nadat we ons hebben voorgesteld en ons verhaal hebben gedeeld, kijken we samen waar behoefte aan is en bepalen we de gespreksonderwerpen voor deze middag.

Workshop: In gesprek met Marinus van den Berg

In deze workshop komen ouders zelf aan het woord. Want zo zegt Marinus: “Ouders hebben elkaar vaak veel te zeggen en kunnen elkaar steunen”. Marinus schept een veilige en vertrouwde sfeer. Het thema van vandaag is ‘Rouwen is ook jezelf opnieuw leren kennen’. Ervaringen en verhalen van anderen kunnen daarin helpen. Marinus: “In deze kleine gespreksgroep wil ik de vraag stellen: “Heb je iets geleerd voor je eigen weg of iets gehoord waarvan je direct voelde ‘dat past niet bij mij?’”

Spel ‘Alle sterren aan de hemel’ door René van der Rest

Een bijzonder spel waarin we elkaar aan de hand van kaartjes vragen stellen over onszelf en onze omgang met ons verdriet. De vragen kunnen de inleiding vormen voor fijne gesprekken.  

Workshop: Stembevrijding

Deze workshop wordt begeleid door Floortje. Zij stelt zichzelf voor: “Mijn naam is Floortje Thieleman. Ik verzorg een gespreksgroep over stembevrijding. Laat jezelf horen met stembevrjjding. Zing met de stem die je hebt en uit wat geuit wil worden. Een manier om een vaak verteld verhaal los te laten en je zonder woorden te uiten. Dit is wat mij als stembevrijdster hielp en helpt toen mijn zoon stierf.” 

Wandeling

Er staat een wandeling van een klein uur voor je klaar. Samen wandelen en praten, ruimte voor elkaars verhalen horen, samen delen. Onderweg zullen we stoppen om samen onze kinderen te gedenken. Je bent van harte welkom om mee te gaan. 

Workshop Creatief voor verbonden broers en zussen (VBZ)

De VBZ vullen deze workshop zelf in. Aanmelden verloopt via onderstaand formulier.

 ***

Afsluiting van de dag 

Marcel Luntangan zingt voor ons. Daarna sluit de dagvoorzitter de dag gezamenlijk af rond 16.30 uur. We nodigen je uit voor een hapje en een drankje tot 17.30 uur. 

***

Meer evenementen

19 maart 2022

VBZ bij de Landelijke dag 2022

Op 19 maart 2022 organiseren we de landelijke dag. Ook de Verbonden Broers en Zussen (VBZ) hopen je dan te ontmoeten! Lees hier het programma, dat plaatsen we begin 2022.

Lees meer

13 maart 2022

Mannenactiviteit: vissen in Ruinerwold

Ga je mee vissen op steur met andere vaders in De Woldstek? Visgerei is er ook te huur. Aanmelden via het formulier.

Lees meer