Landelijke Dag 2020: Samen Sterker

Datum/Tijd
zaterdag 07 maart
9:45 - 17:30

Locatie
Vergader- en Congrescentrum De Schakel Nijkerk
Oranjelaan 10
Nijkerk

Op zaterdag 7 maart 2020 vindt de eerstvolgende Landelijke Dag plaats van OOK. We hopen jullie daar allemaal (weer) te zien! Het thema van de dag is Samen Sterker. Dagvoorzitter is Marleen Mulderij.

Ouders van een overleden kind zijn op 7 maart van harte welkom; de dag is open voor iedereen, wel of geen lid van de vereniging.

De dag wordt geopend met een verhaal van Rien Verbiest, die zijn zoon 25 jaar geleden verloor. Ook spreekt Suzanne Zuiderwijk namens Verbonden Broers en Zussen (VBZ). Aanmelden voor het VBZ-dagprogramma verloopt via deze pagina.

Je bent welkom voor koffie en thee vanaf 09.45 uur. Het programma start om 10.30 uur.

Ochtendprogramma

Rien Verbiest verloor vijfentwintig jaar geleden zijn toen 25-jarige zoon door een terroristisch-zelfmoordcommando in Israël. Dramatische jaren waren het gevolg voor hem en zijn directe omgeving. Waarom en hoe hij de veerkracht heeft weten te vinden is een van de vele ervaringen die hij samengevat –‘in een tijd ervoor, versus, een tijd erna’- duidelijk in beeld heeft.
De laatste tien jaar tekende hij vele verhalen op van ouders die hun kind hebben verloren binnen de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers als redactielid van hun blad de Cocon. Door de vele interviews werkte hij niet alleen ongemerkt aan zijn eigen rouw maar merkte Rien ook hoe uitgebreid, diepgaand, persoonlijk, onvoorspelbaar en tijdloos rouw kan zijn.
Deze verhalen en bevindingen zijn o.a. terug te vinden in het boek ‘Een Schaduw Levenslang’ waar Rien de trekker van was in 2018.
Weer midden in (de senioriteit van) het leven staande, weet hij als geen ander ons een spiegel voor te houden van het leven wat voor velen van ons zo anders is geworden dan ‘de tijd daarvoor’.

Het verhaal van Reinier is, zoals hij zegt, ‘ook zijn verhaal’. ‘Immers Reinier is deel van mij en ik van hem’. Onder het motto SAMEN STERKER brengt hij met zijn verhaal onze kernpunten troost, herkenning en perspectief , indringend en toepasbaar naar voren.

Na dit verhaal nodigen we je uit voor de lunch.

Middagprogramma

In de middag staan er negen workshops gepland. Het is heel fijn als je je vooraf aanmeldt voor een van deze workshops. Dat kan via het formulier dat staat op de pagina over de Landelijke Dag.

1 – Zielskaart maken (vol)
2 – Gedichten schrijven (vol)
3 – Muziek
4 – Vaders in gesprek met elkaar
5 – Ouders met elkaar in gesprek (vol)
6 – Zingen
7 – Spel: Alle sterren aan de hemel
8 – Wandelen
9 – Een workshop van Verbonden Broers en Zussen.

De workshops zijn rond 16.30 uur afgelopen. Daarna ben je welkom om na te praten, tot ongeveer 17.30 uur.

Alle informatie en aanmeldformulier vind je via deze pagina.

De werkgroep Landelijke Dag: Tineke, Meriam en Monica

Meer activiteiten

7 maart 2020

Verbonden Broers en Zussen bij Landelijke Dag 2020

Broers en zussen die samen troost, herkenning en perspectief willen ervaren, zijn welkom bij de landelijke dag 2020. Voor hen is een eigen programma gemaakt door de werkgroep Verbonden Broers en Zussen.

Lees meer

18 april 2020

VERVALT – Middagworkshop zingen in Putten

IN VERBAND MET DE GEZONDHEIDSADVIEZEN VAN RIVM EN RIJKSOVERHEID HEEFT OOK BESLOTEN DEZE WORKSHOP TE LATEN VERVALLEN. We hopen deze activiteit later dit jaar alsnog te organiseren. Hou de website en onze Facebook-pagina in de gaten voor updates.

Lees meer