Wereldlichtjesdag 2021

‘Blijf hun namen noemen’

Op 12 december 2021, Wereldlichtjesdag, staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten. Lees hier waar je terecht kunt als je wil meedoen. Ook online.

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen.

Coronamaatregelen
In onderstaand overzicht klik je op de woonplaats voor meer informatie, indien beschikbaar. Hou rekening met de Coronacheck en zorg voor een geldig bewijs en identiteitsbewijs. Hiermee maakt de organisatie het mogelijk om de activiteit te laten doorgaan. Bekijk de geldende corona-maatregelen voordat je naar de activiteit gaat.

Wekelijks meer informatie
Staat jouw activiteit er niet bij? Meld deze aan ons!
We vermelden ze op alfabet. Als de gemeentenaam niet overeenkomt met de woonplaats, zetten we de woonplaats er ook bij.
Niet alle locaties hebben zich bij ons gemeld. Je kunt ook op Facebook en op deze site kijken: www.wereldlichtjesdag.nl/locaties/

Amersfoort: 2 x
In de Boogkerk (Watersteeg 2) is een inloop op aanmelding, in de hal van de kerk. Deze inloop is van 15.30-16.30 uur. Mensen hebben de gelegenheid om in een warme sfeer een kaarsje aan te steken en een naam te noemen. Vooraf graag aanmelden bij Gerdien via e-mail.
Je kunt ook om 19 uur bij het ontsteken van de kaars zijn bij de WereldLichtjesdag boom in Elisabeth Groen (Heiligenbergerweg 151, Amersfoort). Meer info staat hier.
Apeldoorn/ online Je kunt op zondag 12 december deelnemen via een online verbinding. Deze begint om 18.45 uur. Klik op de link voor meer informatie.
Tot en met 9 december kun je een herinneringshart opsturen (zie de details op deze website).
 

 

Arnhem Vanaf 18.30 uur welkom in uitvaartcentrum Moscowa. Iedereen is hartelijk welkom. Vooraf aanmelden ivm de coronamaatregelen (gebruik de link). Je kunt vooraf ook de naam en foto van jouw kind/kinderen doorgeven.
 

 

Beek (L.) Vervroegd naar 14 uur. Live en via livestream. Meer info via Facebook.
 

 

Bergen op Zoom RSG ’t Rijks, Burg Stulemeijerlaan 24, Bergen op Zoom. Welkom vanaf 18 uur, vanaf 18.30 uur naar de theaterzaal. SVP aanwezigheid doorgeven voor 4 december 2021 met een mail. Je mag een foto van jouw kind of kinderen meenemen.
 

 

Boskoop Vervroegd – tussen 15.30-17 uur ben je welkom op de gemeentelijke begraafplaats in Boskoop (Roemer 39, Boskoop) voor een ‘walk-in-Wereldlichtjesdag’. Je krijgt een kaarsje mee, zodat je dat in de avond thuis kunt branden. Aanmelden niet nodig. Alle info staat hier.
 

 

Cuijk / buitenplaats Zevenhutten Voel je je betrokken op welke manier dan ook, dan bent je van harte welkom vanaf 18.30 uur bij Buitenplaats Zevenhutten. Aanmelden verloopt via deze link.
 

 

Deurne Begint om 15 uur in de St. Willibrorduskerk, Markt 9.
De namen van overleden kinderen of een korte wens worden voorgelezen: in de kerk kun je de naam opschrijven. Of mail deze van te voren als je liever meekijkt via kerkdienstgemist.nl. De mail kan worden gestuurd aan Henny van Osch.
 

 

Drachten / Smallingerland Vervroegd: welkom vanaf 14.15 uur, aanvang 14.30 uur. Locatie: jongerencentrum Place2B in het Slingerpark in Drachten. Meer info staat hier.
 

 

Dronten / online Helaas geen fysieke bijeenkomst bij begraafplaats De Wissel maar een online bijeenkomst via deze link, aanvang 18.40 uur. Via de website kun je de naam van jouw kind of kinderen doorgeven.
 

 

Groningen In het Noorderplantsoen worden overleden kinderen herdacht via een alternatieve viering. De vrijwilligers komen naar lotgenoten toe en daarmee wordt de bijeenkomst een heel bijzondere! Klik op de link voor meer informatie.
 

 

Haarlem / online ONLINE vanuit de Oosterkerk: om 19 uur worden de namen genoemd. Meer informatie via de website van Stichting Nabestaandenzorg Haarlem.
 

 

Heiloo Eerdere start: in en rond de Witte Kerk. De grote stralende Ster komt terug aan de Kennemerstraatweg. Deze blijft staan t/m 6 januari. Hier kun je de naam/namen van jouw kind/kinderen aan toevoegen. Deuren open vanaf 15.15 uur. Via de link lees je meer en meld je je aan (ivm de coronamaatregelen vereist).
 

 

Helmond e.o. / online Voor Helmond en omliggende woonplaatsen (Brandevoort, Brouwhuis, Dierdonk, Helmond, Helmond-Binnenstad, Helmond-Centrum, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, Industriegebied-Zuid, Mierlo-Hout, Rijpelberg, Stiphout-Warande) wordt een online Wereldlichtjesdag georganiseerd. Klik op de link om je aan te melden en mee te doen.
 

 

Heythuysen / online via Facebook Ga op zondag om 18.55 uur naar Facebook en doe mee aan de online bijeenkomst.
 

 

Koudum /
Sudwesthoeke
Op 12 december staat er een groot houten hart bij De Klink in Koudum. Iedereen die een kindje wil herdenken kan hier een houten hartje ophangen. De hartjes zijn tussen 1-11 december op te halen bij verschillende adressen in de Sudwesthoeke om vervolgens thuis te versieren (kan op 12 december ook ter plekke). Voor vragen kun je mailen.
 

 

Leiden / online Online via de livestream.  Aanmelden kan via de website www.wereldlichtjesdagleiden.nl.
 

 

Leidse Rijn / Utrecht: online Livestream van de ceremonie vanuit de Kerk aan het Lint. Inloggen vanaf 18.30, programma start om 18.45 uur. Aanmelden via deze link, ook van de namen van jouw kind/kinderen.
 

 

Lunetten /
Utrecht
Fort Lunet IV, Oude Liesbosweg 68 vanaf 18.30 uur. Je bent welkom om mee te wandelen, een lichtje aan te steken en je te laten troosten door het samenzijn en de prachtige muzikale omlijsting. Vooraf aanmelden via e-mail. Route: https://fortlunet4.nl/
 

 

Naaldwijk Vrijwilligers van OOK organiseren regelmatig een inloopmiddag. Ditmaal is deze op Wereldlichtjesdag. Welkom!
 

 

Nijmegen / online ONLINE gestreamd vanuit de Stevenskerk, start bijeenkomst om 15.00 uur. Aanmelden nodig, klik op deze link.
 

 

Nuenen / online Welkom in het Buitentheater Boordhuys (Boord 37, 5674 NB Nuenen) vanaf 15.15 uur. Aanvang: 15.45 uur tot 16.30 uur. Ook een livestream: via deze link. Aanmelding bij: Michelle van Hout, vermeld de naam van je kind, geboortedatum en datum van zijn/haar verlies.
 

 

Ommen / online De bijeenkomst van/in Ommen vindt digitaal plaats via YouTube. Deze begint om 18.30 uur. Klik hier om de bijeenkomst te volgen.
 

 

Oss / online Via een livestream volg je deze Wereldlichtjesdag vanuit je eigen huis. Meld je vooraf aan via de link. Stuur de naam/namen van je kind/kinderen in via de mail, doe dit voor vrijdag 10 december.
 

 

Rijswijk (ZH) / online Dit jaar via livestream vanuit Yardenhuis van Rijswijk. We starten om 18.45 uur en eindigen rond 19.30 uur. Wil je de naam van jouw kind of kinderen laten noemen en een kaarsje laten branden? Geeft dit door per mail of telefonisch 06-13209414 (Wendy de Bont).
 

 

Smallingerland / Drachten Vervroegd: welkom vanaf 14.15 uur, aanvang 14.30 uur. Locatie: jongerencentrum Place2B in het Slingerpark in Drachten. Meer info staat hier.
 

 

Spanbroek / online Livestream, aanmelden voor 7 december 2021 via e-mail. Geef de naam van jouw kind door, dan wordt die gezongen. Als je ook je adres doorgeeft, wordt er een lichtpuntje bij je thuisbezorgd. Op vrijdag 10-12 krijg je de link. Zo kun je toch erbij zijn.
Mia Koelemeijer, Yvonne Heddes en Marjon van Baar.
 

 

Tubbergen Vervroegd: in de Basiliek, welkom vanaf 15 uur, aanvang 15.30 uur. welkom bij de H. Pancratiusparochie. Alle informatie staat hier.
 

 

Veghel / online Live- verbinding vanuit de prachtige kapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel, zodat de belangstellenden de herdenking online kunnen bijwonen. Het begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur. Aanmelden en deelnemen via deze link.
 

 

Veldhoven (N-Br.) Welkom om 18.15 uur in de Immanuelkerk, Teullandstraat 1, 5503 VV Veldhoven. Bijeenkomst van 18.30-19.30 uur. Ook te volgen via Kerktv.
 

 

Volendam / Edam Via Facebook livestream: ga naar de Facebook-pagina ‘Wereldlichtjesdag Volendam’. Virtuele deuren zijn open om 18.45 uur, aanvang 19.00 uur. Gekleurde ballonnen worden opgehangen in het Stolphoevekerkje. Organisatie: de Vrouwen van Sereen.
 

 

Zoetermeer / online Herdenking via livestream. Natuurlijk zullen de namen van de overleden kinderen genoemd worden. Binnenkort (uiterlijk 11 december) ontvangt u van ons een mail met de link naar de livestream, om zondagavond 12 december om 19.00 uur de herdenking digitaal bij te kunnen wonen. Aanmelden via de website.

 

Afmeldingen vanwege corona Afmeldingen onderaan

Ook ontvangen we meldingen dat Wereldlichtjesdag-bijeenkomsten niet door kunnen gaan. Die komen uit
Enschede
Heerlen
Hollands Kroon
Gouda
Hilversum
Lansingerland/Bergschenhoek
Leeuwarden/Swichum
Linschoten/Montfoort
Katwijk
Sliedrecht
Sneek
Steenwijk
Swichum
Waspik
Woerden

Datum bijgewerkt: 8 december 2021

Gerelateerd