Wereldlichtjesdag 2021

‘Blijf hun namen noemen’

Op 12 december 2021, Wereldlichtjesdag, staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten. Lees hier waar je terecht kunt als je wil meedoen.

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Coronamaatregelen
In onderstaand overzicht klik je op de woonplaats voor meer informatie, indien beschikbaar. Hou rekening met de Coronacheck en zorg voor een geldig bewijs en identiteitsbewijs. Hiermee maakt de organisatie het mogelijk om de activiteit te laten doorgaan. Bekijk de geldende corona-maatregelen voordat je naar de activiteit gaat.

Wekelijks nieuwe locaties
Staat jouw activiteit er niet bij? Meld deze aan ons!
We vermelden ze op alfabet. Als de gemeentenaam niet overeenkomt met de woonplaats, zetten we de woonplaats er ook bij.
Niet alle locaties hebben zich bij ons gemeld. Je kunt ook op deze site kijken: www.wereldlichtjesdag.nl/locaties/

Arnhem Vanaf 18.30 uur welkom in uitvaartcentrum Moscowa. Iedereen is hartelijk welkom. Vooraf aanmelden ivm de coronamaatregelen (gebruik de link). Je kunt vooraf ook de naam en foto van jouw kind/kinderen doorgeven.
Bergen op Zoom RSG ’t Rijks, Burg Stulemeijerlaan 24, Bergen op Zoom. Welkom vanaf 18 uur, vanaf 18.30 uur naar de theaterzaal. SVP aanwezigheid doorgeven voor 4 december 2021 met een mail. Je mag een foto van jouw kind of kinderen meenemen.
Dronten Begraafplaats De Wissel, aanvang 18.45 uur. Via de website kun je de naam van jouw kind of kinderen doorgeven.
Groningen In het Noorderplantsoen worden overleden kinderen herdacht via een alternatieve viering. De vrijwilligers komen naar lotgenoten toe en daarmee wordt de bijeenkomst een heel bijzondere! Klik op de link voor meer informatie.
Haarlem Oosterkerk: om 19 uur worden de namen genoemd. Meer informatie via de website van Stichting nabestaandenzorg Haarlem
Heiloo In en rond de Witte Kerk. De grote witte Ster komt terug aan de Kennemerstraatweg. Deze blijft staan t/m 6 januari. Hier kun je de naam/namen van jouw kind/kinderen aan toevoegen.Deuren open vanaf 18.15 uur. Via de link lees je meer en meld je je aan (ivm de coronamaatregelen vereist).
Koudum /
Sudwesthoeke
Op 12 december staat er een groot houten hart bij De Klink in Koudum. Iedereen die een kindje wil herdenken kan hier een houten hartje ophangen. De hartjes zijn tussen 1-11 december op te halen bij verschillende adressen in de Sudwesthoeke om vervolgens thuis te versieren (kan op 12 december ook ter plekke). Voor vragen kun je mailen.
 

 

Lunetten /
Utrecht
Fort Lunet IV, Oude Liesbosweg 68 vanaf 18.30 uur. Je bent welkom om mee te wandelen, een lichtje aan te steken en je te laten troosten door het samenzijn en de prachtige muzikale omlijsting. Vooraf aanmelden via e-mail. Route: https://fortlunet4.nl/
Naaldwijk Vrijwilligers van OOK organiseren regelmatig een inloopmiddag. Ditmaal is deze op Wereldlichtjesdag. Welkom!
Nijmegen Stevenskerk, start bijeenkomst om 18.30 uur. Aanmelden nodig, klik op bijgaande link.
Oss Via een livestream volg je deze Wereldlichtjesdag vanuit je eigen huis. Meld je vooraf aan via de link. Stuur de naam/namen van je kind/kinderen in via de mail, doe dit voor vrijdag 10 december.
Swichum, vlakbij
Leeuwarden
Kerkje van Swichum. Graag ontmoeten we elkaar vanaf 18.30 uur op de Parkeerplaats aan de Moskoureed in Swichum.
Sneek Talitha Koem, Harste 8. Zaal open om 18.30 uur, na afloop gelegenheid om na te praten.
Veldhoven (N-Br.) Welkom om 18.15 uur in de Immanuelkerk, Teullandstraat 1, 5503 VV Veldhoven. Bijeenkomst van 18.30-19.30 uur. Ook te volgen via Kerktv.

 

Afmeldingen vanwege corona

Ook ontvangen we meldingen dat Wereldlichtjesdag-bijeenkomsten niet door kunnen gaan. Die komen uit
Heerlen
Gouda
Hilversum

Datum bijgewerkt: 25 november 2021

Gerelateerd