Wereldlichtjesdag 2019

Wereldlichtjesdag 2019 op 8 december

Op wereldlichtjesdag staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten.

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

In 2019 wordt deze dag gehouden op en rond 8 december, wereldwijd en ook in heel Nederland. Hierbij een zo compleet mogelijk overzicht van alle wereldlichtjes-bijeenkomsten. Staat jouw activiteit er niet bij? Meld deze aan ons!

Datum bijgewerkt: 2 september 2019

Gerelateerd