Wereldlichtjesdag 2017

Op wereldlichtjesdag staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten.

Achtergrond 
Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

In 2017 wordt deze dag gehouden op en rond 10 december, wereldwijd en ook in heel Nederland. Hierbij een zo compleet mogelijk overzicht van alle wereldlichtjes-bijeenkomsten.

Bijeenkomsten georganiseerd door OOK: Bergen op Zoom
Op zondag 10 december organiseert de afdeling in West-Brabant opnieuw een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag in Bergen op Zoom, in Rijksscholengemeenschap ’t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24.
Om 17.30 uur zijn bezoekers welkom in de school. Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek met een kopje koffie erbij.

Veldhoven
Ook bent u welkom op zondagavond 10 december bij Dela in Veldhoven. Het thema van de avond is “Kostbaar kind”. Naast het ontsteken van de kaarsen zullen de namen van de kinderen genoemd worden, zijn er gedichten, muziek en klankbeelden, en is er een bijzondere afsluiting. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn en kunnen, wanneer zij dat willen, een foto van hun dierbare(n) meenemen voor de fototafel.
De aula is open vanaf 17.45 uur. De herdenking duurt van 18.15 uur tot 20.00 uur. U bent welkom in de Ceremonielocatie De Hoge Boght Dela, Eindhovensebaan 29, 5505 JA Veldhoven.

Bijeenkomsten georganiseerd door anderen:

10 december: Nijmegen

10 december: Den Helder

10 december: Krommenie

10 december: Spanbroek

10 december: Zoetermeer

10 december: Goes

10 december: Herwijnen

14 december: Leerdam

10 december: Zaanstad (Facebook-link, ook te openen zonder Facebookaccount)

10 december: Lansingerland.
In de hal van het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek. 18.30 – 19.30 uur/ inloop v.a.18.00 uur. Aanmelden SVP via [email protected].

10 december: Utrecht- Leidse Rijn

10 december: Tilburg

10 December: Oud-Beijerland

10 december: Oosterkerk Haarlem (Zomerkade 165), deuren open om 18.30.
De herdenkingsbijeenkomst start om 18.45 uur en eindigt om 19.30 uur. Na een welkomstwoord ontsteken wij samen de lichtjes. Er is muziek verzorgd door Anita Sanders en de namen van de overleden kinderen worden genoemd. We sluiten vervolgens samen af met koffie en thee. Meer informatie via www.oosterkerkhaarlem.nl.

Via Facebook werden deze evenementen genoemd, daar volgen nog details over:

  • Zuylen in Breda
  • Ede bij Huize Kernhem, georganiseerd door Uitvaartzorg Troostrijk
  • Ommen (datum nog niet vermeld, Facebook-link)
  • Bolsward
  • gemeente Hardenberg in de Reestkerk te Oud- Avereest
  • Geofort in Herwijnen
  • Hardegarijp
  • Sneek

(datum bijgewerkt: vrijdag 1 december 2017)

Ook in Vlaanderen worden er op meer locaties bijeenkomsten gehouden.

Dit overzicht is niet compleet. We verwijzen naar de website wereldlichtjesdag.nl voor meer locaties.

OOK-depositphotos.com

Gerelateerd