Activiteiten

De activiteiten van OOK zijn erop gericht om lotgenoten met elkaar in contact te brengen. Het bieden van troost, herkenning en perspectief zijn hierin altijd het uitgangspunt. We zijn actief op landelijk niveau en in vijf districten: Noord, Zuid, Oost, West en Midden Nederland, maar natuurlijk ook online. Activiteiten zijn grotendeels gratis, dankzij financiële bijdragen van onze leden en donateurs. Hieronder tref je een beknopt overzicht.

Direct contact

OOK wil er zijn voor alle lotgenoten. Direct contact is bedoeld voor lotgenoten die nog geen lid zijn van OOK, maar nu hulp nodig hebben. Via de website kunnen zij een bericht achterlaten, waarna ze binnen 48 uur worden gebeld door een contactpersoon.

Contactpersonen

In ieder district zijn meerdere contactpersonen. Dat zijn lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar jouw verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen, en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

Gespreksgroepen

De districten organiseren gespreksgroepen, waarin je gedurende een aantal bijeenkomsten, verhalen en ervaringen kunt uitwisselen. 

Bijeenkomsten

In de districten zijn er contactmiddagen, -avonden en inloop bijeenkomsten, waar je persoonlijke en groepsgesprekken kunt voeren, of gewoon aanwezig kunt zijn en luisteren.

Forum

Via het online forum kun je als lid van OOK zelf contact zoeken met andere lotgenoten. Contact maken kan door het sturen van persoonlijke berichten, het starten van of reageren op topics, of door het aanmaken van groepen.

Digitale nieuwsbrief

Vier keer per jaar versturen we een digitale nieuwsbrief, naar zowel leden als partnerorganisaties en sponsors. Met de nieuwsbrief voor leden houden we je op de hoogte van activiteiten, delen we verhalen en tips en nieuws van het bestuur. Aanmelden kan hier.

Social Media

OOK heeft een actieve Facebook community-pagina, waar we verhalen, ervaringen en tips van lotgenoten delen, maar ook relevante items en nieuws van andere organisaties.

Nabij

Vier keer per jaar verschijnt De Nabij, het contactblad van de vereniging, met verhalen en gedichten van ouders, broers en zussen, met boekbesprekingen en informatie over activiteiten in de districten.

Werkgroep broers en zussen

Ouders die rouwen voelen zich vaak machteloos tegenover het verdriet van hun andere kind(eren). Daarom is er een Werkgroep Broers en Zussen, waarin zij praten over hun eigen verdriet.
Werkgroep Broers en Zussen heeft een eigen website.

 

Gerelateerd