Activiteiten en oproep afdeling West-Brabant

De afdeling West-Brabant organiseert enkele bijeenkomsten voor ouders, broers, zussen, overige familie en vrienden van overleden kinderen:

Wandeling in Oisterwijk op 24 september
Op zaterdag 24 september gaan we wandelen in de schitterende natuur rond het natuurtheater, om al wandelend rond een schitterend ven ervaringen te delen, maar ook de natuur zijn helende werking te laten verrichten. We verzamelen om 13.30 uur bij boscafé De Rode Lelie, Gemullenhoekweg 147 in Oisterwijk en na het kopje koffie of thee gaan we om 14.00 uur starten met de wandeling en hopen op stralend weer om al wandelend onze ervaringen “als lotgenoten” te delen.

Allerzielen Alom op 29 oktober
Op zondag 29 oktober wordt in Bergen op Zoom stil gestaan bij Allerzielen en een aantal van onze vrijwilligers zal een bijdrage leveren aan de herdenkingstocht in het kader van “Allerzielen Alom” op de begraafplaats van Bergen op Zoom. Om 18.00 uur vindt in de aula van het crematorium een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de overledenen en daarna start, in het donker langs een volledig uitgelichte route, langs tenten waar met muziek, met handvaardigheid of via allerlei symbolen en metaforen stil gestaan kan worden bij de overleden naasten. Wij trekken hierbij al jaren samen op met kunstenares Marion Vriens uit Roosendaal, die op haar kunstzinnige wijze, ouders die een kind hebben verloren handvatten wil bieden om in gesprek te gaan, om op een passende wijze stil te staan bij hun overleden kind.

Lichtjesavond Roosendaal op 19 november
Op zondagavond 19 november vindt bij en in de aula van het crematorium in Roosendaal een bijeenkomst plaats, waarbij via teksten, zang, muziek en schitterende uitgelichte omgeving stil gestaan kan worden bij overledenen, waarbij een nadrukkelijk accent ligt op noemen en bezingen van de namen van deze overledenen. Ook hierbij vervullen onze vrijwilligers een rol om de overleden kinderen over het voetlicht te brengen. De bijeenkomst start om 18.00 uur.

Wereldlichtjesdag op 10 december
Op zondag 10 december organiseert onze afdeling opnieuw een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag in Bergen op Zoom, in Rijksscholengemeenschap ’t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24. Om 17.30 uur zijn bezoekers welkom in de school voor een kopje koffie, een gesprek met andere ouders en de vrijwilligers van (V)OOK, waarna we om 18.00 uur naar de theaterzaal gaan voor de bijeenkomst. Bij de uitwerking van het programma krijgen we assistentie van geestelijk verzorger Wout van de Broek en in bijzonder docenten, kinderen en medewerkers van de school, met teksten, muziek en zang, verzorgd door de conservatorium klas. Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek met een kopje koffie erbij.

De bezoekers wordt gevraagd om als ze dat willen een foto van hun overleden kind mee te brengen. Deze foto’s krijgen een centrale plaats, zoals dat gebruikelijk is bij bijeenkomsten van (V)OOK. Mede op verzoek van de ouders die bij de vorige edities aanwezig waren, worden ook nu weer de namen en de foto’s van de kinderen op een Sterrenhemel geprojecteerd. Daarvoor moeten de ouders, die willen komen, wel tevoren de naam van het kind en een foto digitaal aanleveren via emailadres: [email protected].

Meer blogs

16 augustus 2017

Oproep: wil je deelnemen aan een gespreksgroep in West-Brabant?

De Werkgroep West-Brabant organiseert de komende maanden mooie bijeenkomsten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bij voldoende belangstelling vanuit nieuwe of al bekende leden van de…

Lees meer
Spring naar toolbar