40 jaar OOK: kom 23 oktober naar ‘Verbinding in Verlies’

Dit jaar bestaat OOK 40 jaar. Op zaterdag 23 oktober 2021 besteden we daar graag uitgebreid aandacht aan: met een speciaal ontmoetingsmoment. Het thema van deze dag is ‘Verbinding in Verlies’. Wij hebben voor deze dag een mooi en gevarieerd programma samengesteld waarin we terugkijken, kijken naar het heden en naar morgen. Een programma waarin we in verbinding met elkaar herkenning, troost en perspectief bieden.

Voor deze dag nodigen we je graag uit. Ook uitgenodigd zijn stichtingen en personen die zich net als wij bezighouden met het ondersteunen van lotgenoten. Natuurlijk is er ruimte voor broers en zussen.

De locatie is conferentiecentrum Woudschoten in Driebergen/Zeist. Wij verheugen ons erop om jou en vele andere lotgenoten op 23 oktober te ontmoeten!

Coronamaatregelen; voorbehoud

Woudschoten houdt zich aan de RIVM-richtlijnen en dat betekent dat toegang kan worden gegeven aan mensen met: een recente negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, dat aantoont dat je volledig gevaccineerd bent tegen corona of een bewijs van immuniteit, als je net genezen bent van COVID-19. 
Gegeven de huidige richtlijnen van het RIVM m.b.t. de 1,5 meter kan het echter zijn dat wij het programma moeten doorschuiven naar volgend jaar. Op 17 september as neemt het kabinet een besluit over het wel of niet handhaven van de 1,5 meter regel. Dit is voor de organisatie van deze dag van groot belang. Mocht de ontmoetingsdag op 23 oktober as onverhoopt niet door kunnen gaan dan wordt er een kleiner alternatief georganiseerd waarover later meer informatie volgt.  

De werkgroep ’40 jaar OOK’: Aart, Ina, Margo en Monica
Wil je vooraf contact? Stuur dan een mail naar [email protected].

Programma ‘Verbinding in Verlies’ (onder voorbehoud)

10.00 uur Aanvang met welkom

 

Opening door dagvoorzitter Suzan Hilhorst.

Suzan is schrijfster, programmamaker en lotgenote. Zij is schrijfster van het boek ‘Sara en Liv’, over het verlies van haar twee dochters. In 2018 was zij spreker bij onze Landelijke Dag. Foto: Wybe van Brakel

10.30 uur An Hooghe over 40 jaar rouw en verlies ondersteuning bij het verlies van je kind

 

An Hooghe is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute, PhD. Zij is de oprichtster van het expertise centrum Verbinding in Verlies (Boutersem, België). De voorbije 20 jaar richtte An zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Zij doctoreerde (promoveerde) op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KU Leuven), en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Naast haar klinisch werk geeft An al jaren opleiding aan hulpverleners rond het thema rouw en verlies. Zij richtte ook de community Verbinding in Verlies op, een lerend en steunend platform voor allen die een aanbod doen rond dit thema in Vlaanderen en Nederland.
11.15 uur: pauze

 

11.45 uur Gedichten met Marinus van den Berg

 

Marinus is onlosmakelijk verbonden met de vereniging. Met zijn verhalen en gedichten geeft hij lotgenoten al jarenlang veel troost en herkenning.
12.15 uur In verbinding met de Broers en Zussen.

 

Als je je broer of zus moet missen…

Het verlies van een broer of zus kan een enorme impact hebben op de achterblijvende broers en zussen. Dit verlies reikt verder dan het verdriet om die persoon zelf. Het raakt de broer of zus in het verleden, heden en de toekomst. Het heeft impact op de herinneringen van de jeugd, op wie je nu bent en waar je staat én wat er in de toekomst nog te gebeuren staat.

Hoe dit verlies het gezin raakt in haar hele dynamiek van opgroeien en met elkaar in verbinding staan. Het ervaren van verantwoordelijkheden en zorgen naar de ouders toe. En het heeft impact op de eigen beleving van het verdriet. Vanuit hun kennis én eigen ervaringen zal in samenwerking tussen Stichting Broederziel met de werkgroep Verbonden Broers en Zussen (VBZ) de impact uitdiepen die zo’n verlies heeft op de broer of zus vanuit een kind, jong-volwassene en volwassene perspectief.

13.00 uur: pauze

 

…  
14.00 uur: muzikaal programma met Trijntje Oosterhuis. Begeleid door een gitarist zingt zij songs uit haar oeuvre.
14.45 uur: pauze

 

15.15 uur: 40 jaar OOK: met een aantal (oud)voorzitter(s) kijken we samen terug en vooruit.

 

16.00 uur: Verrassing die we nog even geheim houden.

 

16.30 uur Einde programma; tot 18.00 gelegenheid om met elkaar na te praten met een drankje en een hapje

 

Deze dag wordt muzikaal omlijst door harpiste Martine Dubois.

 

Meer blogs

15 juli 2020

OOK viert in 2021 jubileum: wat betekent OOK voor jou?

In 2021 viert OOK haar jubileum. De vereniging verzamelt verhalen en ervaringen van ouders van een overleden kind over lotgenotencontact en rouw. Heb jij een verhaal voor de Nabij? Stuur het in!

Lees meer

11 januari 2021

Nabij 1-2021 uit: 40 jaar OOK

Trots kunnen we zijn op deze vereniging, die alweer 40 jaar bestaat en al 40 jaar steun biedt aan ouders van een overleden kind. De…

Lees meer