40 jaar OOK: kom 23 oktober naar ons jubileum ‘Verbinding in Verlies’

Dit jaar bestaat OOK 40 jaar. Op zaterdag 23 oktober 2021 besteden we daar graag uitgebreid aandacht aan: met een speciaal ontmoetingsmoment.

Het thema van deze dag is ‘Verbinding in Verlies’. Wij hebben voor deze dag een mooi en gevarieerd programma samengesteld waarin we terugkijken, kijken naar het heden en naar morgen. Een programma waarin we in verbinding met elkaar herkenning, troost en perspectief bieden.

Voor deze dag nodigen we je graag uit. Ook uitgenodigd zijn stichtingen en personen die zich net als wij bezighouden met het ondersteunen van lotgenoten. Natuurlijk is er ruimte voor broers en zussen.

De locatie is conferentiecentrum Woudschoten in Driebergen/Zeist. Wij verheugen ons erop om jou en vele andere lotgenoten op 23 oktober te ontmoeten!

De werkgroep ’40 jaar OOK’: Aart, Ina, Margo en Monica
Wil je vooraf contact? Stuur dan een mail naar [email protected].

Programma ‘Verbinding in Verlies’ (onder voorbehoud)

10.00 uur Aanvang met welkom
Opening door dagvoorzitter Suzan Hilhorst

Suzan is schrijfster, programmamaker en lotgenote. Zij is schrijfster van het boek ‘Sara en Liv’, over het verlies van haar twee dochters. In 2018 was zij spreker bij onze Landelijke Dag.

10.30 uur An Hooghe over 40 jaar rouw en verlies ondersteuning bij het verlies van je kind.

An is psycholoog en relatie- en gezinstherapeut en gespecialiseerd in rouw, ziekte en verlies. Zij is verbonden aan de KU Leuven, het expertisecentrum Verbinding in Verlies en de University Hospital Leuven, PhD. Zij publiceerde samen met ouders van een overleden kind het boek ‘Anders Nabij’.

11.15 uur: pauze

11.45 uur Gedichten met Marinus van den Berg.

Marinus is onlosmakelijk verbonden met de vereniging. Met zijn verhalen en gedichten geeft hij lotgenoten al jarenlang veel troost en herkenning.

12.15 uur In verbinding met de Broers en Zussen.

Verbinding in verlies gaat ook over en met broers en zussen en hun positie in het eigen gezin, in de omgeving en de samenleving. Een groep die zich nogal eens vergeten voelt, doordat alle aandacht uitgaat naar hun overleden broer of zus en de ouders. De wijze van invulling is op dit moment nog niet bekend.

13.00 uur: pauze

14.00 uur Muzikaal en/of theatraal programma. Nadere invulling volgt.

14.45 uur: pauze

15.15 uur 40 jaar OOK: met een aantal (oud)voorzitter(s) kijken we samen terug en vooruit.

16.00 uur Verrassing die we nog even geheim houden.

16.30 uur Einde programma; tot 18.00 gelegenheid om met elkaar na te praten met een drankje en een hapje.

Deze dag wordt muzikaal omlijst door harpiste Martine Dubois.

Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe je voor deze dag kunt inschrijven. Reserveer deze dag alvast!

Meer blogs

15 juli 2020

OOK viert in 2021 jubileum: wat betekent OOK voor jou?

In 2021 viert OOK haar jubileum. De vereniging verzamelt verhalen en ervaringen van ouders van een overleden kind over lotgenotencontact en rouw. Heb jij een verhaal voor de Nabij? Stuur het in!

Lees meer

11 januari 2021

Nabij 1-2021 uit: 40 jaar OOK

Trots kunnen we zijn op deze vereniging, die alweer 40 jaar bestaat en al 40 jaar steun biedt aan ouders van een overleden kind. De…

Lees meer